Man klarar allt man vill bara man är envis nog!

Visst är det så! Nu har jag fått ordning på grabbens bluetooth  headset till playstationspelet så han kan prata med sina motspelare. Tjejer kan!!

Träff på Kinnekullegården

Idag var det segt att gå upp för det blev sent igår. Efter att ha sett klart på "Farlig förbindelse" på 4:an så skulle jag prompt få ordning på bluetooth headsetet som vi inköpt i stan. Det skulle fungera både till mobilen och till Playstion 3 spelet sa killen i affären. Men när tekniska snillen spekulerar blir det varken hackat eller malet, om ni förstår vad jag menar. Vi fick inte ordning på det och detta kunde jag bara inte släppa. Så efter filmen höll jag på säkert i över en och halv timma innan jag fick det till att fungera till mobilen. Men då var jag så väldans nöjd och klockan närmare halv två innan jag kom i säng.
Bluetooth-headset BH-208 
Bluetoothen till Playstation 3 spelet har vi fortfarande inte i skrivande stund fått ordning på. Vi har gjort inställningarna men det funkar inte ändå, så är det någon av er som vet vad man ska göra så hör av er, snälla!!!!

Nog om det! Släpade mig upp och ut på den vanliga morgonrundan och sen var det lite allmänt pyssel innan det var dax att bege sig till Kinnekullegården. Ska bli riktigt kul att träffa sina kusiner, en del av dem har jag inte sett på 13 år.



Det var en mycket trevlig tillställning, tyvärr så var det många från min sida som inte kunde komma. Men vi som sågs hade väldigt trevligt. Det bjöds på buffe`. Till förrätt var det kantarellsoppa, så god så att det hade räckt med det. Det fanns ett gediget salladsbord som inte gick av för hackor. De varmrätter som fanns att tillgå var lax i alla former och med potatis och sås ,men det fanns även en kötträtt med potatisgratäng. Till desserten var det äpplekaka med vaniljsås och kaffe. Mätta nöjda och pratandes om vad som hänt sen sist blev vi stående utanför innan det var dax att säga hejdå.


TACK FÖR EN TREVLIG EFTERMIDDAG OCH PÅ ÅTERSEENDE!

Gokväll i stugorna! Twinner, ja, jag slår ett slag för den......

 Då var snart Lördagen till ända. Det har varit en alldeles fantastisk dag. Jag har nog fått gjort det mesta som jag hade på programmet. Har gjort ett inköp av en twinner, ett alldeles fantastiskt redskap. Min dammsugarmunstycke gick sönder för ett tag sen och jag var och beställde ett nytt. Idag var jag iväg och skulle hämta detta och fick då tips om "twinner" det fantastiska munstycket. Det skulle bli en fröjd att dammsuga med detta redskap. Jo, så brukar det alltid låta men sen är resultat inte alls så gott. Men jag köpte ett i allafall. Jag får väl erkänna att städningen går lättare, helt klart. Det  känns t.o.m renare när man kört varvet med snabeldraken. Så det får ni inte missa folket. Köp en "twinner" och
städningen kommer att gå som en dans, det var inget påhitt det var sant.



Har ni märkt vad det mörknar tidigt då? Redan klockan nio är det mörkt. Men då kan man passa på att mysa med tända ljus och pläd. Visst är det lite mysigt med hösten ändå  när man får tända i braskaminen och sätta sig med en kopp varmt te eller en whiskey. Sov gott imöra har vi släktträff på Kinnekullegården, det blir trevligt!

Onödigt vetande.....Eller inte?

Visste ni att: Vi blir kortare med åldern, vi krymper helt enkelt. Kvinnor med 1-2 cm för vart 10:e år efter 40 och män 0,5- 1 cm. Det vill säga att är man som jag 1.73cm över havet nu. Så när jag blir 80år, om jag lever och har hälsan och krymper 2 cm vart 10:e år skulle vara endast 1.65 cm.
Hur kan detta komma sig då? Jo, orsaken är att mellankotsskivorna blir plattare och kotkropparna pressas samman.  Skumt va?
Men  i kroppen minskar även vattenmängden så även muskelaturen ,medan mängden fett ökar. Så nu vet ni det!


Gå ut i vackra vädret idag!

Godmorgon Bloggers! Idag var det Lördag igen då, skönt. Har varit ute på en skön morgonpromenix och idag var det verligen brittsommar ute (även om detta brukar infalla senare). Idag är det många projekt på G, om det nu går i lås. Fick en släng av magåkomma igår och är inte riktigt återställd än. Men det går väl över tills man gifter sig, som gubben sa.
Först och främst ska sonen iväg på aliansträning i Lundsbrunn. Jag ska väl försöka att göra lite nytta ute i trädgården, bland annat få bort alla äpplen som ligger där och skräpar. Hyfsa till det i största allmänhet så att säga. Har även ett par kapitel jag måste läsa igenom idag i psykiatrin.

Det är skönt att kunna ligga lite före där eftersom jag ska ut och resa framöver. I eftermiddag blir det kaffe med på promenaden och svampkorgen. Återkommer i kvällningen, kram på er!

Götene kom tvåa i Crazy Summer!

Sen i Maj har det pågått en tävling "Crazy Summer"där man har fått tillgodoräkna sig poäng på alla aktivitet som man utfört. Antingen med stegräknare eller poäng för antal minuter som man motionerat. Det är Lifeclub som har hållt i detta. Vi har tävlat mot ett tjugotal andra gym/föreningar. Den högsta poäng man har kunnit komma upp till per dag är 10000. Som hundägare så går man det men för det mesta det dubbla. Jag har kommit upp till 909.700 steg, inte illa va? Alla har varit så flitiga och det gav resultat "VI BLEV TVÅA".

I morse när jag vaknade så lyste solen Det var lite höstkallt när jag var ute och hämta tidningen och då var väl klockan cirka 07.00. När Freddan for iväg till skolan så begav vi oss min hund och jag till skogs. Vissa mornar är det folktomt och vissa är det hur mycket folk som helst ute.Promenaden brukar ta cirka 50 minuter men en morgon som denna tog den nog en och en halv.Man möter någon som stannar och pratar och så blir man där en stund och sen går man vidare tills nästa möte osv.. Kan ta sin lilla tid ibland. Men idag gjorde det inget för jag hade ingen tidspress. Idag var det fullt med spindelnät i gräset och lite överallt. Häftigt! Jag undrar hur det kommmer sig att det blir så? Någon som vet?



Städa och plugga stod det på schemat. Efter promenad och kaffe /som smakar så gudomligt när man varit ute), så satt jag en stund framför datorn innan snabeldraken och dammtrasorna togs fram. Mer kaffe och därefter ner med näsan i böckerna..
Lunch och en härlig höstpromenad.....



När Freddan kom från skolan så begav vi oss till ICA för lite inhandling av diverse varor. Hem och plocka upp och in. Nu ikväll har vi ätit grillad kyckling och sallad  med blandade godsaker i och vitlöksbröd. Jag känner att det strax är dax för sängen nu, det ska bli gott att sova. En god natt önskar jag er mina vänner, Natta!!!

Idag har jag legat i!

Idag har jag pluggat största delen av dagen. Har sett två föreläsningar i psykiatri. Den första om psykiatrins grunder, historik och vad som händer i hjärnan bland annat. Den andra föreläsningen handlade om posttraumatiskt stressyndrom PTSD och stress i största allmänhet. Vad händer i kroppen vid stress, symptom, god och dålig stress och vad det gör för hälsan. Mycket intressanta föreläsningar båda två. Har gått igenom två föreläsningar om äldres hälsa och välbefinnande. Även vart en tur till biblioteket och hämtat lite böcker som jag ska börja läsa imorrn. Har varit riktigt duktig idag om jag får säga det själv. Men jag har även hunnit med arbeta lite nere på företaget.
Min älskade hund och har oxå fått sitt. I eftermiddags kunde vi notera att hösten har börjat smyga sig på. Man kan se det på de skiftningar som naturen börjar att visa.





Men även lite fina stenar!



Mitt recept till den som känner sig stressad är att ge sig ut i naturen. Där får man ny energi och total stressreducering.
Med svampsiktet på så kan man få med sig en och annan kantarell hem oxå och det är ju bara en bonus. Godnatt Bloggers,where ever you are!

Nu är det "bara" 58 dagar kvar.

Nedräkningen har börjat! Ja vad händer då tro? Lilla jag ska åka till Thailand, närmare bestämt till Karon Beach i Phuket.



Vad kan man få där som man inte kan få i Sverige i Oktober/November? Man kan få sol och värme, salta bad, snorkling, elefantsafari, kalla Singa, umgås med trevliga människor, besöka tempel, äta god mat och få med sig minnen för livet hem, det ni! Och shoppa, för det är otroligt billigt!!!
Karon Beach

Karon Beach

Karon Beach

EN GÅNG THAILAND ALLTID THAILAND........

Det blir inte alltid som man tänkt sig!



Idag var det skolstart för min del, något som jag sett fram emot. Vi skulle köra igång med introduktion för de nya kurserna 09.15 och fram till lunch, därefter skulle det bli föreläsning fram till 16.00. Jag var ute i god tid så att jag hann leta parkering. Det är nämligen hur svårt som helst att få en parkering vid skolan. Ska sägas att det var jättekul att återse alla kända ansikten. Några minuter försenade så kom de igång och den första kursens introduktion var klar på 16-17minuter. Strax därefter var det dax att gå igenom den andra kursens kursplan. När dryga halvtimman gått så var det klart. De tackade för sig och så var den dagen slut. Ska sägas att föreläsningen hade blivet inställd. Där satt vi som hade planerat in en heldag på skolan med snopet fejs. Vi pratade en stund om grupper och böcker och sen var det bara att bege sig hemåt. Men hallå! Nu när jag var själv så kunde jag ju passa på och kolla lite på stan innan hemfärd. Sagt och gjort! Jag tog en sväng till Body shop för inköp av massageolja. Därefter så fick Gina Tricot ett besök snabbt följt av MQ och Lindex . Men idag var det inget som föll mig i smaken och tur var väl det. Nu kunde jag bege mig hemåt. Men istället för att svänga höger från Kopparportsparkeringen och hemåt så svängde bilen vänster mot Framnäs. Så är det ibland med min bil den lever sitt eget liv. Nu fick även Kapp Ahl och Rydens påhälsning. Inne på Rydens blev jag kvar en bra stund och provade än det ena och än det andra. Fastade för en jättesnygg jeanskjol och en röd omlott tröja. Men vad ska jag med en kjol egentligen.. Nä det hela slutade med att jag fick med mig den röda tröjan och kjolen fick hänga kvar. Den hänger bättre i affären än hemma i min garderob, för där hade den med all säkerhet blivit hängande.. Jag avslutade med att köpa en hoppgunga till mitt lilla barnbarn. Den kommer hon att älska var så säker.


Äntligen hemma, ylade Lexus när jag klev innanför dörren. Fixade i ordning lite lunch och sen begav vi oss till skogen. Idag vart det en riktigt lång runda, jag var helt mör i benen när jag kom hem igen. Lite kaffe och sen var det arbete på företaget som kallade på mig. Nu ska jag sätta mig och börja läsa lite om äldres hälsa och välbefinnande. Kanske jag hinner några sidor innan jag slocknar. På återhörande och natta på er vart ni än befinner er!

En helt vanlig Måndag

Ja det kan man väl säga att det varit idag. Började dagen med att åka fram til vårdcentralen för att ta lite prover och där fick jag sitta. Efter en timmas väntan var det min tur. Men ska det behöva ta så lång tid? Jag har inte ont utav att bli stucken i armen men idag.....Sköterskan som skulle ta proverna höll på hur länge som helst och grävde efter min åder som bara smet enligt henne. Jag var på vippen att tuppa av där i stolen men hon såg nog att jag skiftade färg för hon sänkte ner mig och tillslut kom hon rätt.. Tack för det! väl hemkommen så var det lite förberedelser inför morgondagen. Man måste ju ha koll på alla dokument som ska skrivas ut och böcker som ska med. Men det har jag nu! Så nu är jag redo för de två nya kurserna. Det ska bli jättekul!
På eftermiddagspromenixen så hittade vi svamp, en påse idag oxå och stora var de. Ska göra i ordning på dem nu tänkte jag. En omelett med kantarellstuvning kanske och en sallad till, hur låter det?  Har klippt gräset och krattat så nu är trädgården fin. Jag fick fajtas med getingarna där ute för under äppleträdet låg fullt med äpplen som jag fick plocka upp innan klippning. Det gillade de inte de rackarna! De ville ha sina äpplen i fred. Skönt när de försvinner!


Kalas och äpplepaj med lågt GI

Solen skiner och det är riktigt varmt och skönt ute. Igår eftermiddag var vi på 28-års kalas. Där fick vi en underbar äpplepaj med vaniljsås som smakade alldeles förträffligt. Recept på en sund variant kommer längre ner på sidan. Men jag fick inte bara träffa en massa trevliga människor utan även min alldeles egna lilla älskling som snart är 5 månader.
Här tillsammans med födelsedagsbarnet.



Här smilar vi upp oss mot farmor!
Idag ska vi äta en tidig middag för att sedan bege oss till Lidköping för idag är det match, igen. Heja GIF!!!!



Snabb äppelpaj med lågt GI

gi äppelpaj recept
Mycket god och sund äppelpaj som har ett lågt GI. Dessutom går den mycket snabbt att göra och du kan variera dig med olika ingredienser.

Variationsrik äppelpaj som är hälsosam och som går snabbt att göra och ger väldigt lite disk, eftersom man bara strör över alla ingredienser. Det fett som används är flytande margarin som innehåller låg andel mättat fett. Vidare används inte vanligt vitt socker utan råsocker, brun farin, fruktsocker eller honung vilket gör detta till en efterrätt med lågt GI som man både mår bra av och är bra för den som tänker på vikten, dessutom mycket god!

Klocka Tid: 30 min varav 20 min i ugnen

Muffins 4 portioner

Du behöver:


  • 3-4 små syrliga äpplen
  • ½ dl råsocker, brun farin, eller fruktsocker (eller en blandning av dessa).
  • 2 tsk kanel eller kardemumma
  • ½ dl flytande margarin

En eller flera av följande ingredienser (ca 2-3 dl sammanlagd volym):

Gör så här:

Skala äpplena (har du riktig bråttom strunta i det), och skär i mindre bitar (snabbt, behöver inte vara några "snygga" bitar). Lägg bitarna i en ugnsfast form.


Strö över socker och kanel/kardemumma.


Strö över de "valfria" ingredienserna i listan. Tänk på att havregryn, mandel och nötter är nyttigast, så ta mest av dem för att få ett lågt GI.


Ringla över flytande margarin.


Grädda i ca 20 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.


Servera med yoghurt(10%) eller vaniljvisp(12%) eller vaniljsås.


Ät och njut med gott samvete.


Arn,riket vid vägens slut.

Gokväll bloggers! Nu sitter jag här och skriver och klockan har blivit mycket, igen. Har varit på Sverige premiären av Arn, riket vid vägens slut.

Men inte bara detta, det var även invigning av bio "Göta Lejon".Filmen skulle börja klockan 19.00 men eftersom det var nypremiär så åkte vi dit i tid. Där fanns hästar med ryttare utanför och inne fanns Arnfolk, gycklare och spelmän och ljudnivån var hög.








Först innan filmen körde igång så hölls ett litet tal och bandet klipptes av. Sen var det dax för denna storslagna påkostade film.  Vi laddade upp med popcorn och dricka. Vi satt som kungar i de nya flådiga fåtöljerna. Benutrymmet var så stort så folk kunde passera utan att man behövde resa på sig. Vad tyckte jag då?Jo, jag tyckte allt att filmen  var bra, men inte bättre än den första. Men det är min åsikt, bara så ni vet. Efter avslutat film så applåderades det i salen.det är något som jag inte varit med om förut annat än när man flyger och planet har landat.. Avslutade kvällen med att gå till en restaurang i byn och äta, jag tog en grekisk sallad och en lättöl, dä ni. Nu är jag jätttetrött och det har blivit dax för sängen för det är en dag imorgon oxå. Vi får gå upp i ottan för Freddan spelar match. Godnatt och sov sött!

Ladies night

Herregud vad det kan bli missförstånd ibland. Hade bokat biljetter och hotell till den 4 Oktober, allt var klappat och klart. Pratade med en av mina vänninor imorse som ska med och då  förstod jag att  vi  hade missförstått varandra. De ville åka på Fredagen den 3 oktober och jag hade bokat den 4.......Vad gör man? Jo man sätter sig och ringer till de olika ställena för att försöka boka om. På Ticnet där jag köpt biljetterna kunde de inget göra men jag fick ett nummer till GOT som nu hade hand om det hela..Sagt och gjort ringde numret och presenterade mig och mitt ärende. I andra änden hör jag kvinnan säga att jag kan tyvärr inte hjälpa dig för du har kommit till Jula postorder. Vi skrattade och önskade varandra en trevlig dag. Hamnade rätt tillslut och efter många om och men så hittade vi en lösning, biljetterna skulle skickas in till dom och jag skulle få hämta ut de nya i kassan på Skandinavium. Bra, då var det till att ändra boendet oxå då. Ringde Ibis hotell city i Göteborg och möttes även där av en mycket serviceminded person. Klart vi fixar det sa hon. Så nu är det klart. Den 3 Oktober blir det Ladies night och övernattningen blir på Ibis båten.. Blir det kul eller blir det kul??


Å i möra blir dä Arn, andra filmen!


 Jajjamän i möra sa vi se den. Då är det invigning av den nyrenoverade biografen i Götene och premiär för den andra Arnfilmen. Det ska bli riktigt kul. Folk ifrån Medeltidens värld kommer att vara där som man kan mingla med. Bilder och betygsättning på både film och biograf inkommer imorrn kväll. Ha en go natt!!


Gokväll bloggers!

Jag har haft en alldeles underbar dag idag. Gick upp vid 06.00 för sonen ska ju till skolan. Frukost och fix och när Freddan åkte till skolan så gick jag ut med Lexus. Nu börjar det likna min vanliga goa vardag igen. Förmiddagen förflöt innehållande lite städning, tvätt och dylikt. Vid lunchtid var det dax att åka till Karisma och plocka ögonbrynen. Lite go vardagslyx som man kan kosta på sig, tycker jag. Sen var det lunch som idag bestod av lax, nudlar,grönsaker och smörstekta kantareller, en underlig kombination men god. Anordnade en annan lunch till Freddan som kom hem strax efter 14.00 idag. Vanliga rundan i skogen men utan kantarellsök idag. Vid 17.00 åkte jag ner till firman och jobbade fram till 20.00. Ikväll har jag softat framför tvn, det blev "Se upp för dårarna", en ganska bra film.

Goda scones med grahamsmjöl



Du behöver:

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 ½ dl grahamsmjöl (eller vetemjöl)
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk, naturell yoghurt eller filmjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader.

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär matfettet i mindre bitar och lägg i mjölblandningen. Finfördela matfettet snabbt med en sked eller fingertopparna. Tillsätt mjölken/yoghurten/filmjölken och rör snabbt ihop till en jämn deg.


Dela degen i 2 delar och tryck med mjölad hand ut på ett bakplåtspapper till runda kakor, ca 15 cm i diameter.


Skåra med kniv i ett kors och nagga med en gaffel.


Grädda mitt i ugnen, 250 grader, i 12 - 15 minuter.


En givande dag!

Halloj i stugorna! Idag har det varit en lång dag men mycket givande. Var uppe i ottan för att hinna med en promenad med Lexus innan jobbet. Idag var det den absolut sista arbetsdagen och nu är det dax för studier igen. Dagen gick fort, som alltid. Några fina bilder jag tog under promenaden.


Och en vacker ros.....



Efter jobbet var det promenad igen......och svampplockning..... Nu är skogen verkligen full av dom, de gula underbara svamparna. Här kommer dom i orensat skick.......



Efter detta var det dax för föräldramöte. Freddan har precis börjat högstadiet så det var informationskväll och första mötet med lärarna/handledarna. En toppenkväll med folk från nattvandrarna, polisen, rådgivningscentrum och någon snubbe som arbetade  drogförebyggande. De berättade om sitt samarbete och hur de arbetade. Måste säga att det var en mycket givande kväll och de handledarna som Freddans klass har fått verkar hur bra som helst.

Nu sitter jag här och bloggar och funderar på om och huruvida jag ska orka att rensa svampen ikväll. Men det är väl bara att börja.. Sov så gott och på återhörande, natta.


En dag på stan!

Idag var vi uppe tidigt för vi skulle till frissan och snygga till oss lite. Hur snygg man nu känner sig när man är nyklippt. Det tar mig cirka 14 dagar att trivas igen. Men sådan är jag! Här sitter Freddan och väntar på sin tur.



och sen var det min tur.......


Efter frissbesöket och 600 kronor mindre i plånboken gick vi vidare. Mitt sikte var inställt på Gina Tricot men sonen suckade högljutt så det blev en snabbsväng in och kolla. Jag hade sett en poncho som jag ville ha och hittade den, som tur var.
Nu var mitt inköp gjort och det var dax att fokusera på Fredde. Pennor, pennfack, sudd och mapp på Åhlens. Sen var det skor till gympan och inomhusfotbollen. Det är inte det allra lättaste att hitta. Men efter ett tags letande så hittade han ett par som han ville ha, sååå bra.


Ett par NIKE T90, de var både snygga och sköna och prislappen inte alltför hemsk.
Innan vi begav oss hemåt så gick vi till ett bageri och köpte med ett olivbröd som är så himla gott. Och innan vi kommit ur stan så var det någon som bad snällt om hamburgare på Mc Donalds så det är klart att han fick, sista dagen på sommarlovet. Jag testade en grekisk sallad med vitlöksdressing, jättegod.
Nu är vi hemma igen och det har blivit dax för en runda i skogen med Lexeman. I kvällningen är det fotbollsmatch så då är det till att hålla tummarna för att GIF vinner. Tjingeling så länge!

En smalare variant på kladdkaka

En genial kaka! Lätt att sno ihop, lämnar inga spår runt midjan och ändå hur god som helst. Smala chokladkakan med lime

Ingredienser

8-10 bitar
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
250 g Kesella
rivet skal av 1 lime

Garnering:
florsocker och lime

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med Kesella och limeskal. Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm ¥. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Låt kakan kallna. Pudra över lite florsocker och garnera med skivad lime. Servera ev med en klick vispad Kelda mellangrädde.


Sommarlovet är sluuut!

Idag ringde klockan 07.45 och jag for upp och trodde att jag försovit mig. Men nej, jag skulle ju inte iväg och jobba idag. Jag är LEDIG, nja, ganska så ledig iallafall. En långrunda till att börja med och sen en god frukost. Sen for jag iväg på ett möte som höll på cirkus en timma. Nu är jag åter hemma och sitter här med mitt kaffe och skriver.
Nu kan jag disponera dagen som jag vill fram till klockan 16.00 då arbetet kallar på företaget ett par timmar.Så nu blir det till att köra en runda med snabeldraken och sen ska jag och sonen och givetvis kantarellhunden ge oss ut och fylla korgarna med mer svamp. Mitt intresse för svampplockning har smittat av sig på sonen. Igår var han en mästare på att hitta svamp så han fick blodad tand, som man säger.
Sen måste jag nog ringa till datasnubben så jag får höststäda datorn och fixa till den innan skolan börjar. I detta hemmet är datorn en viktigt del av vardagen. Klarar mig inte många timmar utan.


Ha en fin dag, kramiz


Skogens guld!

Denna eftermiddag hade vi bestämt att vi skulle åka en bit från byn för att leta svamp.Sagt och gjort, vi begav oss hela lilla familjen. När vi anlände till storskogen så gick vi bara rätt ut i skogen. Idag kunde vi det för "kompassen Fredrik" var med. Själv vågar jag inte göra så för då kommer jag aldrig att hitta tillbaka. Vi hade inte kommit värst långt in förrän det gula guldet stack fram ur mossan. En, två ja hela marken var full av dom. Jisses vad glada vi blev! Vi plockade påsarna fulla.


 
Så gissa vad det blir till kvällsvard idag? Smörgås med smörstekta kantareller, det ni, är gudagott! Ha det bäst!

Godmorgon Bloggers!

Morrn! Nu sitter jag här med en kopp kaffe och morgonpromenaden är gjord. Känns i kroppen idag att man hade ett hårt pass igår. Armar och ben fick sig verkligen en omgång då. Innan jag skriver av mig om ämnet bemötande så kommer här lite bilder som togs imorse. Om man bara tittar sig omkring så finns det mycket att upptäcka. Allt är vackert på sitt sätt, tycker jag.




Nu var det bemötande som jag tänkte skriva lite om. Alla människor har tydligen inte fått lärt sig hur man uppför sig. Det finns hur många exempel som helst på detta men jag tänkte ta upp två som gör mig riktigt förbannad, rent ut sagt.
Den ena händelsen utspelade sig på en bensinstation här i trakten. Jag kommer in för att säga att jag ska tanka fordonet utanför och lämna mitt körkort i pant. Jag står vid kassan och två tjejer står innanför med ryggen mot mig och bläddrar i en pärm. De är helt uppe i det som de håller på att diskutera, vilka dagar de ska arbeta. Jag står där en bra stund och ingen ser mig, jag är tydligen osynlig idag. Den ena tjejen vänder sig om ett halvt varv och tittar rätt på mig, men tror ni hon ser mig? NEJ, fortfarande osynlig. Nu har det förflutit kanske fem minuter och mitt tålamod börjar att tryta så jag säger: Ursäkta mig men jag skulle vilja tanka! Då börjar de avsluta sitt pladder och släpar sig fram till kassan. Ingen ursäkt utan bara tar emot mitt körkort och jag går ut och tankar. När det gäller serviceyrken så är det kunden som ska vara i fokus. Det andra pladdret som de höll på med får de ju ta när det är tomt på kunder, det säger sig ju självt, tycker jag.Sådant gör mig riktigt arg!

Den andra händelsen utspelar sig i en affär här i byn. Jag möter en kvinna som sitter i rullstol och som jag tidigare har arbetat med, hon har sin personliga assistent med sig. Jag vänder mig till kvinnan i rullstol och säger hej och frågar hur det är. Jag säger mitt namn och ser att hon känner igen mig. Då träder den "personliga" in, hon ifrågasätter om och hur jag känner Z, vi kallar henne så. Jag förklarar och vänder mig hela tiden till Z, den personliga däremot pratar över huvudet på Z och börjar korsförhöra mig med en attityd som inte är utav denna värld. Hon har en aggressiv framtoning och att jag har arbetat med Z för länge sen är enligt henne peskriberat.
Jag känner ilskan inom mig, stackars Z, den personliga ska väl vara hennes förlängda arm och inte någon surkärring som skrämmer iväg folk. Nä ,tvi vale, som västgöten säger för sådant bemötande.

Som sagt det finns hur många episoder som helst, detta var bara några som låg närmast i tid.
Men nu glömmer vi det och ser till att vi själva inte bemöter som dessa. Ha en riktigt fin Söndag, kram

Halloj!

Nu är Fredagen snart till ända och jag har arbetat min sista dag på sommarlovet. Har arbetat 8 veckor och jag fattar inte hur snabbt det har gått. Sommaren bara blåste förbi! Jag hade tänkt att skriva lite om bemötande. Något som jag anser vara väldigt viktigt här i livet men som många verkar ha missuppfattat. Men efter en lång arbetsvecka så tror jag att jag återkommer med det imorgon. Så natta på er folket och sov gott!

Årets stora händelse i Götene!

Vad kan det vara? Jo, nu öppnade Netto idag. Redan när jag åkte till jobbet imorse så var det människor, bilar och köer vid Netto. Då var klockan strax före åtta. Flera timmar senare var det fortfarande långa köer utanför. Vid dörröppningen stod två stycken vakter och släppte in folk. De var tydligen samma system som på krogen, skillnaden här var att alla blir insläppta förr eller senare. Jag blev lite orolig för att varorna inte skulle räcka tills jag slutade för dagen så jag ringde till mor så hon fick köpa kyckling, ost och kassler för det var såååå billigt. Hon var på plats och fick köa en bra stund innan hon kom in. Dagen förflöt och när det blev det dax för mig och min kollega att bege oss till Netto så var det inte längre någon kö, tack för det! Det var fortfarande mycket folk och alla handlade vagnarna fulla. Klart att man inte skulle vara sämre. Helt plötsligt så behöver jag ha allt. Men döm av min förvåning när det hela gick på endast 520 kr.. Så himla billigt för så mycket mat! Min kollega här är oxå nöjd med sina inköp.

 
Problemet började när jag kom hem och skulle pressa in de nyinköpte varorna i frysen. Där var det redan fullt! Jag fick packa om och sortera ut en del som legat för länge. Förmodligen något jag inhandlat till extrapris och köpt för mycket av. Men nu folket ska det bli ordning på kärringen. Från och med nu ska jag ta tag i matinköpen och reducera matkontot till hälften. Det ska kunna gå att äta gott och nyttigt ändå. Nu har jag nog mat så det räcker ett halvår och osten räcker nog till jul. Imorrn ska jag köpa en kassabok och bokföra min inköp för härdanefter ska jag ha koll på mina matinköp och handla på.....ja just det NETTO. Man kan ha roligare för pengarna än att handla mat för dom, eller hur?

Som vi har väntat!

Imorrn är det äntligen dax för NETTO att öppna i Götene. Som vi har väntat, vi som har tänkt att få ner vårt matkonto och få pengar över till annat.


Hade en tanke på att gå upp i ottan imorrn för att kunna handla innan jobbet, men vi får se hur det blir med den saken.


En utförlig beskrivning på temat shopping kommer imorgon.Nu ger jag mig för idag, sweet dreams!

På temat djur!

Ännu en dag till ända. En dag som varit fylld med arbete, mat, glada skratt, samtal, coaching, kosthållning och....detta annorlunda varningsmärke som finns beläget på Kinnekulle, närmare bestämt i Hällekis.





En helt vanlig Tisdag?

Uppe före tuppen idag oxå, börjar få rutin på detta nu. Visst är det mycket enklare att gå upp samma tid varje morgon. På morgonpromenaden mötte vi otroligt mycket folk, det märks att semestern är slut.
Denna fågelholk har jag spanat på vareviga morgon sen förra gången det blåste så mycket. Det var troligen då den föll ner. Jag fick lite bekymmer om hyresgästerna som tidigare bott där. Vart har de stackarna tagit vägen nu? Klart att de inte vågar bo på bottenvåningen (marken). Finns en hel del katter som tycker att en fågel skulle sitta fint.



Nä, så här ska det se ut. En bra bit ovan mark.



Jobbat som vanligt till 16.00 och sen var det hundpromenad i knappa två timmar. Det finns alltid något som fångar mitt intresse. Idag var det detta fina gräs och givetvis gröna fina ormbunkar, som vanligt.
 




Efter promenaden var det kaffe och sen företaget nästa.
Jobbade några timmar till så nu ÄR JAG TRÖTT!  Nu ska jag förbereda inför morgondagen och sen ska jag krypa upp i soffan och softa med tända ljus och en go pläd omkring mig. Ha en god natt folket och på återhörande imorrn!

Ett tillskott i djurfarmen i huset vid gatans slut.

Vaknade som vanligt till ledmotivet i Titanic och klockan var då 05.45. Puh! Veckans första arbetsdag! Men inget att vänta på, utan upp och iväg med Lexepojken så han får göra ifrån sig innan jag går till jobbet. På vår morgonrunda träffade vi på denna krabaten.





Vad är detta för något? Den måste jag kolla! Lexus var mycket konfundersam av detta kryp och ville inte gärna gå därifrån.
Men som sagt plikten kallar så man kan inte stanna upp för länge, klockan tickar och går.

På arbetet har det varit en trevlig dag, som alltid, när man väl kommer dit. Efter dagens slut så blev det en snabbrunda i skogen för jag skulle prinsess besök. Jisses va go man kan vara! Jag älskar dig, du lilla!



Inte kunde man tro att det skulle vara så underbart att få bli farmor, men jag kan intyga att det är det!

På tal om nåt helt annat så har ni väl inte missat att det är premiär för den andra Arn filmen den 22 Augusti. Jag har bokat biljetter idag, ska bli kul och se om den är lika bra som den första.

Ha en fin Måndagskväll och på återhörande imorgon!


Vad händer en regnig Söndag då?

När jag vaknade i morse så var väl klockan ca åtta och då höll det upp. Medan vi tog vår sedvanliga morgonpromenad så var det riktigt skönt ute och regnfritt. Men sen.......har det då regnat från och till hela tiden. Vad gör man då?
Jag fick lilla "stollarycket" och ställde mig och bakade sirapskakor. Tänkte att det kan nog vara bra att ha, så innan kl.10.00 var det klart. Så här fina blev dom!



När ändå ugnen var varm så blev det en mjukseg hallon och rabarberkaka oxå!



Annat man kan göra en regnig Söndag är att: Spela tvspel.



Eller så kan man ligga raklång på golvet och sova.....



På eftermiddagen så tog vi en härlig långpromenad och hittade lite kantareller. Lexus ligger ju i hårdträning för att söka svamp och idag gick det lite bättre. Jag har fått en ide` om att när han är färdiglärd så kan han hjälpa andra att hitta svamp, mot betalning då givetvis. Pengar till matte och grisöron till Lexus.



Känner att jag har varit ganska flitig idag. Bjöd in mormor och morfar på kaffe med nybakt mjukseg hallon-rabarberkaka med vaniljvisp. Tur att det är Måndag imorrn för då kan man hålla en striktare diet och avhålla sig från alla godsaker. Simma lugnt! 

Lördagsmys

Igår kväll var det tacokväll, något som inträffar ganska ofta. Den här är väldans god och receptet kommer här:
400-500 g köttfärs
Gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 påse tacokrydda
Tillsätt en burk chunky salsa  det sista och låt koka in ett par minuter.

Mix som blandas till att ha i botten:
1 ask philadephiaost
1 ask cream fraice

Bred ut mixen i en ungsfast form och häll på köttfärsblandningen över avsluta med riven ost.

In i ugnen 225 grader i 10-15 minuter
Servera med sallad, guacemole och nacochips..

Till detta serverades igår en bra film.

10,000 B.C.

Det fanns en tid då både djur och människa var otämjda och då den väldiga mammuten vandrade på jorden. En tid då de idéer och den tro som föddes för evigt skulle forma mänskligheten. Filmen berättar historien om en ung jägare som tar sin stam på en farlig resa över ett kargt landskap där de tvingas att kämpa mot sabeltandade tigrar och andra förhistoriska rovdjur. På sin resa upptäcker han en förlorad civilisation och tvingas försöka rädda den kvinna han är förälskad i från en ondskefull krigsherre som anser sig äga henne.
Se den!

Godmorgon Bloggers! Är det hösten som knackar på?

Visst märks det ute att hösten börjar komma smygande. Idag var det förvisso väldigt ljummet och skönt ute men tittar man sig omkring så ser man att färgerna börjar att komma. Visst är det vackert?



Det finns även mycket rönnbär som enligt bondepraktikan betyder att det blir en sträng vinter. Något som inte tycktes stämma förra året men den som lever får se.



När vi gick vår morgonpromenad jag och Lexepojken så fastnade jag vid den här... Jag tycker att det är lite nostalgi med dessa gamla vattenpumpar. Kanske för att den berättar om gångna tider och hur det var förr. Då man fick slita för att få sitt vatten. Idag vrider vi bara på kranen och reflekterar inte över hur himla bra vi egentligen har det..Visst ligger det någonting i det?



HA EN FIN DAG OCH GÅ  UT OCH TA VARA PÅ DEN!

En spelande varelse kom på besök

Jag utlovade ju en bild på en spelande varelse som gjorde intrång här igår. Det var Kalle Stropp som var på besök

Jag försökte putta till han lite varsamt för jag ville ju inte ha in honom. Han var på god väg och spelade på strängarna så det stod härliga till. Men han hade sugit sig fast i karmen i fönstret. Tillslut fick jag ta i lite mer och då for han ut..
Men det var inte det enda djuret vi talade med denna dag. När jag senare skulle ut och rasta Lexus för sista gången så hade det börjat och regna. På väg tillbaka så hittade Lexus den här kompisen som brukar besöka oss när det är väta ute och det är det ju ganska ofta. Visst är han välkamoflerad?



Lexepojken kämpade tappert för att försöka få igång "Grodan Boll" för han ville ju leka men......det är inte alltid så enkelt.

   

Som ni ser så är det rena rama djurfarmen här borta i och vid huset på gatans slut.

Fånga stunden,med kameran.

Torsdag underbara Torsdag, soppedag och snart slut på veckan.Gött! På eftermiddagspromenaden hade vi marginellt med tid idag, för jag skulle vidare och jobba. Men vi såg en del som var värt att se, tycker jag i allafall.









Fredde hade träning och jag åkte till företaget ett par timmar. Hungrig som en varg var min tränande yngling så vi tog en tur till byn gatukök för inhandling av pizza.


Mätta och nöjda så hamnade vi i var sin soffa och tittandes på "Benknäckargänget¨. Nu är det strax dax att krypa till kojs väl mött i möra folket, natta.
PS. Fångade en spelande varelse på bild men honom får ni se imorgon.DS


Mördarsniglarna är på ingång!

Hörde igår att de där mördarsniglarna har anlänt till kvarteren i närheten


Dessa fruktansvärt otrevliga djur fullkomligt invarderar våra trädgårdar och käkar upp allt i sin framfart.
Visste ni att:
Spansk skogssnigel
Snigeln har rödbrun färg och kan bli cirka 13 centimeter lång. De är tvåkönade och kan befrukta sig själva, även para sig med varandra. Varje snigel lägger cirka 400 ägg per säsong.
På en normalstor villatomt kan det finnas runt 1000 mördarsniglar. De sprids genom att ägg, eller unga sniglar, följer med transporter av plantor och jord. Man tror att den kommer ursprungligen från Frankrike.

Jag vill inte att de kommer hit och käkar upp mina växter! Dessa djur borde utrotas och även fästingen kan hänga med i samma svängen....
Nu har det tydligen kommit ett spray som är effektivt. Man lägger ut en planka där man vet att de finns. När de krupit under plankan så spraya otäckingarna och sen låter du kadavern ligga över natten.  Nu kommer kannibalkompisarna och käkar upp sina vänner och dör de oxå.  Vad skönt att de kommit på ett effektivt medel... Tack och hej

Ibland blir man bara så trött!

När man har jobbat hela dagen, först på det ena jobbet och sen på den andra. Man kommer hem och inget är som man vill ha det. Disken står på bänken, det är obäddat, behov av dammsugning finnes och hunden vill ha sitt. PUH!

Var börjar man ? klockan är över sex. Ut i skogen med nödig hund först en timma och sen hem och ta itu med resten.



Nu har jag snart betat av det mesta och vad är då klockan??? Jo, snart halv tio. Jag vet inte vad jag håller på med men jag hinner ingenting längre. Det gör mig en aning frustrerad kan man säga. Men det kunde varit värre.........

Tisdagen den 5 augusti.

Vaknade lite sent idag så det blev till att skynda sig lite. Åt på stående fot och sen gick jag en liten runda med hunden. Jobbade till klockan 16.00 då jag var så illa tvungen att gå in på ICA och handla. Ja så illa är det väl egentligen inte men det är inte det roligaste jag vet. När handlingen var avklarad så gick jag in och kollade lite på kläder i en butik som hade rea. Det fanns en del fina grejer men jag orkade inte prova och kassan tillät inte några inköp heller för den delen. Tittade in hos en kompis som jobbade och sa hej, vi har inte vare sig hörts eller setts på väldigt länge. Sen bar det av hemåt! Plockade in varorna och sen begav vi oss ut i skogen. Idag gick vi inte så långt utan körde lite träning och sök av olika slag. Detta tycker han är jättekul och blir nästan tröttare utav det än att gå en mil. Att avsluta med att ligga och tugga på en pinne är inte helt fel.



När jag var i Thailand i vintras så träffade jag min kusin på planet hem, hon jobbar som flygvärdinna. Vi bestämde då att vi skulle försöka ordna en kusinträff denna sommaren. Tiden har bara runnit iväg men nu förra veckan så ringde hon och vi har kommit fram till ett datum och en plats. Från kusinträff till släkträff,som det nu kommer att bli. Ska bli jättekul att träffa dem alla för en del av dem har inte sett på 13 år, en alldeles för lång tid.


Kinnekullegården blir den plats vi valde och lunchbuffe är det som serveras......

Denna afton har jag softat och sett på Allsång på Skansen.


Jag är lite svag för Anders Lundin om sanningen ska fram. 

Nu gott folk ska jag snart försöka att komma isäng så jag blir pigg och orkar med morgondagen, vad nu den kan innehålla.. Imorrn ska det iallafall bli skapligt väder med en del sol så jag hoppas att kantarellerna tar fart nu.
Sov gott och på återhörande mina bloggvänner!


Vad är positivt med en regnig afton?

Jo, att man får tända en massa ljus!


Krypa in under filt och mysa. Kanske läsa en god bok eller fundera över livet i stort. Koka en god kopp te och bara vara!

Sicken dag! Sickert väder!



Regn, regn och mera regn. Inte kan någon påstå att detta vädret är något kul, fast jag vet att det behövs. Kom precis hem efter en något blöt promenad. Det var bara att byta rubbet. Jag var helt "soaking wet" som engelsmannen skulle ha sagt. För att inte tala om in hund som jag fick frottera en bra stund innan jag kunde släppa in honom i huset.
Fick tråkiga besked idag gällande Lexus. han har ju som jag tidigare berättat haft klåda och idag fick jag samtal från veterinären. Han var allergisk mot både gräs, ogräs och pollen. Inte nog med, det han var allergisk mot något här hemma oxå, damm eller nåt. Ja fy fader vilket besked. Nu sitter jag här och tankarna snurrar i huvudet. Nu skulle ytterligare utredning ske för att försöka göra ett vaccin emot dessa saker. Pengar, pengar, kommer det att kosta. Det värsta är att det inte finns någon garanti på att det kommer att fungera på honom. Men man får väl göra ett försök! Min älskade jycke du har det inte lätt du....... Penicillin och cortison får vi fortsätta med ett tag till. Cortisonet kanske han aldrig blir av med...



Men det är inte lätt att var matte heller och ha för liten plånbok!!!!

Här förbereds det för morgondagen

Här håller jag på och steker rödspätta som inhandlats i Glommen. Mor kom hem från kusten idag och kom förbi med färsk fisk. Så nu kokar potatisen och fisken ligger i stekpannan. Blir rekorderlig middag i möran både till mig och sonen.


Låg på soffan och läste tidningen förut och blev så himla sugen på att baka den berömda hallonkakan som jag tidigare fått recept på. Sagt och gjort, ut i köket och fixa till en, 45 minuter senare så avnjöt vi en jättegod hallonkaka med glass till.



VISST BLEV DEN FIN?OCH JAG KAN INTYGA ATT DEN VAR GOD OXÅ!

Det har blivet en del godsaker i sommar så nu får den blivande hälsocoachen skärpa till sig lite. Dax att börja leva ett lite sundare liv och få på joggingskorna och ge sig ut och springa. Väl mött i spåret!

Efter regn kommer sol!

Visst brukar det stämma. Jag gick med snabba steg sista biten när jag hörde åskan börja mullra. Jag är så himla rädd!  Men när vi väl kom hem så blev det en rejäl knall och alla kontakter åkte ut i flygande fläng. Men nu tycks det ha lugnat sig, det blev inget mer. Sicken tur för mig! Läste på nätet att man kan meditera bort det. Åskrädsla, bota rädsla för åska

Att vara åskrädd kan vara helt förlamande. För det finns ju absolut ingenting man kan göra åt det. Tänk att istället kunna ta det som det är - med lugn i sinnet - och kanske t o m börja njuta av det som ett skådespel!

Ödmjukhet inför naturens krafter kan säkert vara på sin plats, men det behöver inte betyda detsamma som att vara skräckslagen.

Den här självhypnos-cd:n leder Dig in i en djupavslappning och sedan får Du i det hypnotiska tillståndet visualisera Dig igenom ett åskväder. Alldeles tryggt och säkert, förstås.

Lyssna på skivan varje dag under en tid. Hur länge som behövs är individuellt. När Du hört på den och gått genom visualiseringarna ett antal gånger, kommer Du att känna Dig lika lugn under ett verkligt åskväder.

I denna djupavslappning och självhypnos får Du suggestioner som kan låta Dig slappna av och vara lugn inför åskväder.

En mycket djup och skön avslappning låter Dina sinnen vänja sig vid tanken på att leva igenom ett åskväder i full trygghet.

Längd: Ca 43 min.





Kanske detta kan vara nåt för oss åskrädda människor??? 159 kr kostar den. Tål att tänka på.......

Godmorgon Bloggers!

Nu känns det mycket bättre idag. Vaknande fram emot åtta och tog en runda med voffie. Regnade lite på mig till att börja med men det slutade snart. Var ganska skönt ute idag, lite lagom ljummet..
Tiden går och snart är dax att börja skolan igen, inte många veckor kvar nu.. Ska bli jättekul att komma igång igen. Imorrn får jag bege mig till biblioteket efter jobbet och beställa lite böcker. Det är bäst att vara ute i tid! Jag är en flitig besökare på ortens bibliotek, lite synd bara att de flesta böcker jag ska ha måste fjärrlånas. Nä, nu ska jag ta en kaffe till och sen får vi se vad vi hittar på. Gör nåt riktigt mysigt idag vet ja, kram på er!


I trötthetens tecken!

Igår var det en dag som gick i trötthetens tecken. Inte fick jag så mycket gjort inte. Men en härlig långpromenad på em tillsammans med alla flockens medlemmar gjorde mig lite piggare, en stund. 



När vi hade gått en promenad och var på väg tillbaka så satte sig dessa två att samtala lite med varandra, om livet, eller om det var hundbenets vara eller inte vara..



Väl hemkomna så bestämde vi oss för att hyra en film. Sagt och gjort vi tog en tur fram till ICA och hyrde:
 
Det var då ingen bra film, se den inte skulle jag vilja säga... Avslutade kvällen med att somna gott i soffan, det var den Lördagen det.. Tänk vad det är gott att sova!! 
 

Teknikens under!

Eller inte! Varför kan det aldrig bli som man vill. Nu när jag skulle lägga till bloggkoll så försvann mina länkar. Efter idogt sökande så hittade jag dem på ett annat ställe och nu får jag inte tillbaks dom. VARFÖR SKA DET VARA PÅ DETTA VISET??? HJÄLP!!

Underbara Lördag

Vaknade inte förrän vid nio idag,det är inte vanligt att jag sover så länge. Men det blev sent igår med god mat och dryck och timmen var sen innan jag kom i säng. Man kan säga att det var morgon. Lexus låg och sov han oxå, inte har han bråttom ut inte.Men efter en kopp kaffe så kände jag mig så pass vaken och redo för en promenad med honom.Det regnade lite fint ute och luften var sval och skön så vi gick en rejäl runda. Det är bra att det kommer regn för då växer svampen. Har plockat lite men den har inte riktigt fått fart än. Men nu så kommer det nog att bli en del svampplock framöver. Då ska Lexus ligga i hårdträning. Jag har gett mig den på att han ska bli en "Kantarellsökarhund".Tänk vad bra det blir! Bara ge sig ut i skogen och skicka iväg honom att söka. Hem går jag med korgen full med svamp. Ett önsketänkande men som kan bli verklighet.

Vad händer idag då? För min del blir det lugnt, tror jag. Ska försöka hyfsa till det lite här hemma. Snabeldraken ska fram och blommorna vattnas. Sen blir det nog till att ta en sväng till affären för en del inköp. Jag återkommer i afton. Ha det skönt i regnet!

RSS 2.0