Mumsig sallad

Denna sallad gjorde vi härom dagen, snabbt, enkelt och väldigt gott. Bra  picknickmat att ta med. Varför inte pröva! Visst ser det gott ut?



Innehåller: Pastahjul, ruccolasallad, tomat, gurka, baconbitar, fetaost, paprika. Till detta hade vi en smaksatt creamfraice och bröd. Gott, gottigottgott!!

En vattenälskare

Godmorgon! Snart dax att gå ut en sväng med min älskade hund. Men jag var bara tvungen att lägga in dessa kort först på en som fullkomligt älskar vatten. Guess who?






Här kommer en till...........



Som älskar vatten....
Nu måste jag skynda vidare. Skriver mer ikväll för då kommer en liten prinsessa på besök. Ha de så länge folket!


En afton på en ö Vänern.

Gokväll kära bloggare! Nu är jag hemkommen från en trevlig eftermiddag och kväll på en ö i Vänern. Vi hade blivit inviterade för att bada och grilla. Efter jobbet idag var jag hemma en kort sväng och plockade i ordning och packade en väska med badkläder. Sen begav vi oss jag, Fredde och Lexepojken till Årnäs för att där bli hämtade med båt och bege oss tillen liten ö därute. Lexeman var alldeles förstörd när han skulle i båten, skakade som att asplöv. Men det gick rätt bra sen ändå. Väl ditkomna så var det en del folk där, vilket vi inte visste. Men vi gick till ena sidan av ön och badade och solade. Lexus gick i och simmade och simmade och simmade.Tog nog en tre timmar innan han var nöjd. Till och med jag tog ett dopp, det var 23 grader i vattnet. Vi avslutade med korvgrillning och mys på verandan. När det började skymma så tog vi båten tillbaka. Visst är det vackert? Dessa kort är tagna med mobilen, tog en del med kameran men batteriet tog slut, typiskt.





På hemvägen så sprang en stor älgtjur framför bilen, min enda tanke var att plåta den. Men blev så stressad och fick ingen ordning på mobilen så den hann springa iväg lite för långt ifrån mig. Men innan den kom så långt så stod den en stund och tittade på oss. Vilket ståtligt djur. Tyvärr blev inte kortet så himla bra, men den syns där i allafall.



Du skulle vart med Carina, då hade du fått sett en "in real life"
Mer bilder kommer då jag köpt nya batterier. Tack för en trevlig kväll, nu ska jag knyta mig, natta.

Spindel spindel på väggen där!!



Blev väl inte så bra men ni ser den väl och även en bit av nätet? Min terass är full av dessa vidunder kvällstid, hujedamej!
Lite häftigt att den fastna på bild i allafall.

Idag har det varit en riktigt varm dag och allt går i slowmotion, man orkar inte mycket.  Jobbade som vanligt fram till 16.00 och sen vidare till företaget en sväng. Har nog druckit fem liter vatten idag minst, det riktigt kluckar när jag går.
Nu i kvällning grillade vi lite korv och satt och njöt av svalkan som infann sig. Inomhus var det 28 grader, minst. Lånade med mig en fläkt hem från företaget förut och då blev Lexepojken så här glad. Han fullkomligt ylade. De går och se att han är överlycklig! Kolla in leendet! Här svalkar vi oss.Gott med lite blås under fötterna.



Nu är timmen sen igen och dax att krypa ner i kojen. Sov gott och dröm söta drömmar, natta

Godmorgon Bloggisar!



Nu sitter jag här och om drygt en halvtimma kör en ny arbetsvecka igång. Denna helgen har gått ännu fortare än vanligt. Solen värmer redan nåt alldeles otroligt. Visst är det skönt att sommaren äntligen har kommit. När arbetet är över för dagen fram emot 19 draget så ska jag och de mina åka ner till sjön och ta ett dopp. Ja, du hörde rätt t.o.m jag ska i idag.. Igår kväll grillade vi och hade trevligt och vi är inte helt ensamma där ute på terassen. Har upptäckt att vi har ganska stora spindlar som återkommer varje kväll och hänger där i sitt nät. Fotade detta igår och det kommer bildbevis i kväll. Ha en fin dag, kram

Då var det Söndag igen!

Vaknade när klockan var kvart över åtta idag. Kan se genom persiennen att vädret är vackert. På med kläder och ut i det bara, möttes av varm luft som riktigt fångade mig. Konstaterade att det blir ytterligare en het dag. På Söndagar brukar jag vara mol allena på mina morgonpromenader, det är sällan jag möter någon. Men idag var det en hel del människor ute och joggade och promenerade. En liten Bambi stod ute i åkern och försökte spela osynlig, men inget undgår mina ögon. Men att få den på bild på avstånd lyckades inte. Eller är det någon som ser ett par Bambiöron stcicka upp här?


På hemvägen i en liten dunge är det så häftigt ljus och det skulle ju "mästerfotografen" försöka fånga, med mobilkamera...Sicken optimist man är.



Men ganska bra blev det ändå, om jag själv får säga det. Nu är det dax att gå ut i trädgården och greja lite smått. Jag blev inte riktigt färdigt igår. Ska jag vara helt ärlig så blir jag väl aldrig riktigt färdig. Glöm ej att intaga mycket vätska,smörj med solskydd och kepsen på, simma lugnt.

 

Sicken energi jag haft idag!

Va bra det kan bli när man inte planerar. I morse efter det sista kaffet så fick jag nog extra energi av det för sen hände det grejer. Ut  med såpvatten och svabb och skura huset på sina ställen där det var grönt och fult. Har man bara kommit igång så går det av sig självt. Vattenslangen kom fram oxå, nu var det full aktivitet. Städa och skura hela terassen, det blev så himla bra. Tänk vad man kan få till utan att det egentligen var meningen om än behövligt. Sen vart det en sväng med snabeldraken inne oxå och skura golv med såpa så det luktade gott.....
Hittade Lexemans lilla pool så den fyllde vi med vatten så han kunde ta sig ett bad.





SÅÅ GÖTT!!! Men att lägga sig i den var inte intressant idag. Kanske börjar poolen bli för liten.
Fram emot 16.00 så var det dax att ge sig ut i skogen igen. Och vem träffa vi där? Jo maken till ormfrua som vi mötte i morse. De hade vart osams och slingrat sig iväg ifrån varandra men nu saknade i vart fall denne man sin quinna.



Hujeda mig det är en del orm där ute där vi går!
Nu har jag fått igång grillen och det vankas grillspett och grillskivor med potatissallad och grönsallad. Det kommer att bli väldigt gott.

Godmorgon bloggisar!

Vaknade av mig själv idag och det är väl underbart att slippa den där klockan som ringer. En hel dag har jag framför mig som är bara min.. Det finns måsten, men de tänkte jag inte använda mig av idag. Jag har precis kommit hem från en långpromenad med min lurvige kamrat. Stackarn, han önskar nog att han hade varit en nakenhund nu när det är så varmt. Men på morgonen är det ändå en annan luft och inte riktigt så hett. som senare på dagen, så man får passa på.
Idag träffade vi på fröken snok som låg och solade sig men ville inte gärna vara med på bild. Hon hade inte riktigt vaknat än. Så hon försökte skynda iväg men jag fick med henne ändå i farten.




Några söta blommor fångade mitt intresse oxå. Bra att man kan ta kort med mobilen för den är ju alltid med. Kameran är lite klumpigare att släpa på och glöms oftare hemma.
Nu har jag ätit frukost på altanen och tänkte ta en kaffe till innan jag börjar fundera på vad min dag ska innehålla. Ta det lugnt i värmen och tänk på att dricka mycket vatten. På återhörande!

Det har varit hett idag!

Det är det minsta man kan säga. När jag slutade jobbet var det 30 grader. Jag bgav mig direkt till den lilla staden för inköp av mer dyrt foder. Jag skulle även införskaffa en tratt som jag kan sätta på Lexus så att han inte kommer åt sitt ben. Den ser ut som en genomskinlig lampskärm, kanske jag kan ha den till det, lampa, fast med lite tillägg. Hoppas jag slipper sätta på den, det ser lite bättre ut idag.
Gjorde ett besök på glasbanken oxå för inköp av något gott till det grillade som var tänkt till kvällen.


Anlände till vår lilla by dryga timmen senare. Nu var det bara en sak kvar, och det var ett besök på byns enda affär. In och handla diverse varor. Nu när man hunnit bli lite hungrig så blev det en del i korgen.Man ska inte handla när magen är tom det blir så mycket dyrare då. Jag gjorde en upptäckt då jag var tvungen att köpa tvättmedel. Sen jag köpte flytande tvättmedel förra gången och det kanske är tre eller fyra veckor sen så har de höjt det med tio kronor. ÄR DET INTE FRUKTANSVÄRT KONSTIGT ATT HÖJA EN VARA SÅ MYCKET??? Jag blev riktigt irriterad. Det var en vara, men hur många andra varor har de inte höjt. Det har blivit så dyrt att leva och maten är en del.
Två timmar senare var vi äntligen hemma! Vi konkade in alla varor och grejer vi köpt. Sen bar det ut i skogen eller ska jag säga djungeln, för det känns som om man är i Tropikerna..
Väl hemma igen så stod det gräsklippning på programmet, nu skulle det ske.. Jag började, men sen tog sonen över.



SICKEN REDIG PÖJK JAG HAR!




JAG SERVADE MED DRYCK I VÄRMEN!

När det blev dax för mat så röstades grillningen ner idag och beställning på TACOPAJ inkom för 100:de gången.. Så vad blev det? Jo, tacopaj och sallad..Mums filibaba.............
Nu sitter jag ute på terassen och skriver och mörkret har börjat att falla, det har fallt rejält. Sitter här och skriver min Fredagsblogg med ett glas vin och mår bara gött. Musiken spelar högt och ljudligt ifrån grannen som har lite fest idag och de spelar riktigt bra.. Tänk vad det är gött det är att bara vara en Fredagskväll i Juli,,, Nattis bloggvänner!


Och här kommer en till............It never rains in Southern Califonia


En gammal goding som väcker minnen!


Redan Torsdag

Herregud redan Torsdag igen! Idag har det varit varmt och skönt och jag bara njuter i fulla drag. Visst hade det varit skönt om man hade haft lite semester men det är faktiskt ok att jobba oxå. Allt går lättare när solen skiner, konstigt nog.

Nu har jag funderat på att gå ut och klippa gräs ända sen jag kom hem från hundpromenaden för en timma sen. Men jag tror att jag sparar det roliga tills imöra och hoppas att jag har mer inspiration då.

Men jag har lite bekymmer om min hund, han mår verkligen inte bra. Stackarn, hans högra ben är alldeles skinnflått och sårigt. Detta uppkom när han hade klåda och nu är det lögn att han låter bli det. I morrn ska jag åka och införskaffa en tratt så han inte kommer åt att nafsa sönder sig. Det går bra när vi är hemma för då kan man säga till honom, men när han är själv så.....då blir det tratt...... Det känns ännu mer bekymmersamt bara för att det är rötmånad nu.. Men han äter ju penicillin så jag hoppas att det inte blir några komplikationer, det räcker nu......Nu vill jag att han ska bli frisk.
Efter trattinköp ska jag ta en tur till ÖB och köpa en pool åt honom så han kan svalka av sig lite värmen, inte lätt att ha tjock päls just nu...


Nu ska man förbereda för morgondagen. Ska ta och göra en HÄR ÄR DITT KYLSKÅP variant. Leta runt bland det som återstår innan handling och försöka komponera något smarrigt av det. Vi får se hur väl jag kommer att lyckas. På återhörande!

Här kommer den goda pajen

ANANASPAJ

Deg:
150 g smält smör
3 dl mjöl
1 dl socker
Förgräddas något.

Fyllning:
1 burk cream fraice
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 liten burk ananas

200 grader i 20-30 minuter



Såå god!


Nu skulle jag vilja dra i handbromsen

Varför det då? Jo men visst går tiden för fort. En dag är ju ingenting inte heller en vecka eller ett år. Kan det vara så att vi har för mycket omkring oss, snurrar tiden fortare då? Har det med ålder att göra? All information som överöser oss från alla håll och kanter och att vi ALLTID är anträffbara. Tidens prylar är ju fantastiska! Jag tänker då på mobil och dator. Vi kan alltid nås och vi är/gör oss själva denna gentjänst många gånger. Själv kan jag känna mig väldigt naken om jag glömt ta med mig mobilen någon dag och datorn står ju alltid på MAN VILL JU INTE MISSA NÅGOT! eller hur? Är det någon som känner igen sig? Inte så konstigt att tiden rullar på i hisnande fart och att man emellanåt känner sig stressad. Man kanske skulle införa en dator och mobilfri dag i veckan. Passa på att baka in det i egentiden, som är så viktig och inne oxå för den delen. Dessa tankar kommer särskilt nu på sommaren då man vill njuta och ta vara på dagarna och kvällarna. Sommarn är ju  så kort och man skulle allra helst inte vilja sova alls för att kunna ta vara på den. Man ska nog tänka på att "Carpe diem" dvs fånga dagen och göra saker som gör en glad och passa på att njuta av nuet.
Simma lugnt govänner!


Ögongodis



EN BLOMMA BETYDER SÅ MYCKET! FÖR ÖGAT,SJÄLEN OCH SINNET.





LJUVLIGA SOMMAR NU ÄR DU ÄNTLIGEN HÄR! HOPPAS DU STANNAR LÄNGE!

Lite mer av vår vackra natur









Visst är det kul att fotografera. Dessa är tagna med mobilen så de har inte riktigt samma skärpa som kameran. Men de ser ganska skapliga ut ändå, tycker jag. Vad tycker ni?

Mina älsklingar



Den ena gillar att sitta framför datorn och chatta och den andre (Lexeman) vill ju gärna vara med på ett hörn

Jag är lite såld på vass,vatten,sten och annat smått och gott som hör naturen till











Visst är det alldeles underbart vackert?

Gottgottigottgott

Nu har man arbetat sin första arbetsdag efter semestern och det var faktiskt riktigt trevligt. Efter jobbet var det att bege sig till Apoteket för diverse inköp. Idag var det ingen kö, tack för det! Annars har jag oturen att komma dagar som alla andra oxå är där och då tar det sin lilla tid. Hem till väntande hund som blir lika glad varje gång man kommer hem.
Nu har vi sonen och jag varit och vattnat och skött om vårt extrajobb som vi har tilldelats i 14 dagar. Tack till er som ser till att vi inte är utan sysslor.
Vi kunde inte motstå att plocka lite bär när vi ändå var där (har fått tillåtelse till detta). Visst ser de goda ut?



Av dessa ska jag baka något riktigt gott och här kommer receptet.

MJUKSEGA VINBÄRSRUTOR

3 dl färska vinbär
200 g smör
6 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 påse mandelspån (går bra utan oxå)

Smält matfett och rör ner resten. Häll smeten i en smord långpanna. '
Strö bären i ett jämt lager över smeten och strö ev. mandelspån över. 

175 grader, 25 minuter


Och dessa ska jag frysa ner för användande vi ett annat tillfälle




HA EN FORTSATT TREVLIG KVÄLL!

FEEL GOOD



Den här låten gör mig så himla glad och söt är han oxå!

Skogens guld har kommit

På vår regniga eftermiddagspromenad gjorde vi en glad upptäckt idag. Nu har de börjat att komma, skogens guld, den gula kantarellen. Har tränat Lexus att söka svamp men han har inte riktigt fått kläm på det än. Men skam den som ger sig! Vi gjorde oss ett litet fynd idag och man blir så lycklig och glad. Och det här är bara början!


Idag vaknade jag av att regnet smattrade utanför mitt fönster



När det är Söndag och sista dagen på ledigheten och då hade man önskat sig ett annat uppvaknande. Är det för mycket begärt med lite sol sista dagen. Inget att göra något åt, ut måste vi gå oavsett väder. Sagt och gjort, på med kläder och ut i regnet bara. Men det var inte kallt utan alldeles ljummet och gott. Gick en lagom lång runda och hann precis hem innan det började vräka ner.
Nu sitter jag med en kopp kaffe och funderar på vad jag ska hitta på idag.Tror jag börjar med att läsa tidningen på nätet för att hålla mig uppdaterad om vad som hänt i världen. Ha det gott !

Angående mordet på Mikael Andersson

Det går att läsa i GT idag om rättegången som hölls igår vid Lidköpings tingsrätt. Är det meningen att man ska klara sig undan när man mördat en annan människa genom att säga att man inget minns. Man blir uppriktigt sagt förbannad. Läs artikeln och avgör själva.
http://www.gt.se/nyheter/1.1237336/marie-hebelius-svahn-minneslucka-utan-minsta-trovardighet

Med fyra vittnen
emot sig och en övertygande teknisk bevisning gör Mikael Anderssons misstänkte mördare en klassiker:
Han väljer att inte minnas.
Plötsligt har 19-åringen en svart lucka i huvet under just de timmar då Mikael Andersson dog. Det spelar ingen roll att tre kamrater sett honom slåss med Mikael på gräsmattan. Det spelar ingen roll att den 17-åriga tjejen sett honom svinga ett järnrör och en sten mot offret. Det spelar ingen roll att 26-åringen sett honom trycka ner Mikael i trädgårdsdammen med händerna om hans hals.

Han kommer att få genomgå en stor rättspykiatrisk undersökning och sen då??? Vad blir det för straff om han anses vara psykiskt sjuk? Slipper han fängelse och får vistas på psyket i stället?
Man blir mörkrädd för allt som händer och detta har hänt precis i närheten av där vi bor och känner oss trygga,

Kan detta var något efter semesterns lata dagar?

 
 

Vibrera bort ditt fett.

Bara några minuter om dagen!


Ett enkelt sätt att få den kropp du drömmer om.

Sportig ergonomisk design.

 


Vibratone Belt

Vibratone - Vibrera bort ditt fett, bara några minuter om dagen!

 

Vi introducerar den revolutionerande Vibra ToneTM. Spänn fast Vibra ToneTM runt det område du vill behandla och Vibra ToneTM tar hand om resten. Vibra ToneTM bokstavligt talat vibrerar bort fettet från magen, bilringarna, rumpan eller låren.
Vibra ToneTM är en unik metod som sätter dina muskler och fett I svängningar och tillsammans med värme masserar de delar du önskar träna. Vibra ToneTMfunger utmärkt på många delar av kroppen så som midjan, lår, vader, baken, magen, armarna eller andra områden.

Vibratone är baserad på vibrationsteknologi som använts av ryska forskare för att träna olympiska idrottsmän. Även astronauter använder den för att minimera bieffekterna av viktlöshet. Det är den vibrerande höghastighetsstimuleringen som producerar en stretch-reflex rörelse som resulterar i 30 till 50 muskelsammandragningar per sekund!

Med beställningen får du:

· Vibra ToneTM med 5 olika lägen

· Manuell eller automatisk intällning

· En fjärrkontroll

· Sportig ergonomisk design

· Tobra Tone väska

• Måttband

VAD TROR NI?

Godmorgon bloggisar

Idag är det Lördag och regnet har precis börjat att falla utanför. Sicken tur vi hade förut när vi gick morgonrundan, då var det solsken! Igår var vi inne och hälsade på sonen med familj och blev bjudna på kladdkaka med vispgrädde.



Vi var där ett par timmar och pratade om ditt och datt och lilla Frejis var på gott humör och pratade och jollrade.
Innan vi åkte hem så tog vi en tur till Coop och handlade. Vi skulle bara handla lite men hur gör man det? Där finns ju allt!


Notan slutade på över tusen kronor och det var mycket smått och gott i kassarna. Hem och plockade upp och in alla varor. Avslutade med att göra egenhändig pizza som avnjöts framför tvn.

Idag är ett oskrivet blad! Ska fram till apoteket för att lösa ut en salva till Lexus, han är helt skinnflådd på ena benet. Stackarn! För övrigt så mår han bättre. Sen får vi se vad som händer.......Hörs i kvällningen


En alldeles underbar Torsdag!

Strax efter lunch tid i dag så kom mina stora söner med respektive och lilla Frejis på snabbvisit. Vi hann ta en fika tillsammans innan vi skulle in till stan och klipptid att passa. Tack för det besöket! Efter klipp och inköp av en vit tröja så åkte vi ut till Skogshyddan. Nu skulle jag vinna idag hade jag tänkt. Det började ganska bra. Man kan riktigt se hur fokuserad jag är eller hur? 




Men mitt motstånd var bättre, som vanligt.



AND THE WINNER IS.......



Efter vilda diskussioner om hurvida jag hade försökt att fuska eller inte så beslöt vi oss för att ta en fika.
Idag Torsdag så serveras våfflor med grädde och sylt, så det fick det bli.




Det nybyggda huset som vi fika i var jättefint. Vi satte oss uppe på "Loftet" och där var det mysigt.






Tack Fredrik för god match och trevligt sällskap! Kram




Godmorgon kära blogg

Ja nu har det redan blivit Torsdag och det återstår inte så många dagar innan den lilla semestern är över, en vecka går otroligt fort. Idag har vi hunnit med frukost och morgonpromenad hittills.Men vi har några små projekt vi ska göra idag. Rensa rännor, men det får Fredrik göra, min rygg är inte som den brukar så jag vågar mig inte upp på stegen. Får väl ta en tur med dammsugaren och hyfsa till det lite här. I eftermiddag ska vi in till stan och klippa oss. Vi ska avsluta stadsbesöket med en minigolfrunda och en fika vid Skogshyddan innan vi åker hem igen. Ha en fin dag och på återhörande i kvällningen.

Då var man 2.600 kronor fattigare

Nu har vi varit hos veterinären och tagit blodprover och fått mediciner. Notan hos veterinären blev 2.136 kr och nästan 500kr i medicin. Han fick både cortison och en ny kur penicillin. Strackars krake! Men han var så duktig där! Men jag min klant skulle hjälpa till att lyfta upp honom på undersökningsbordet och stod så dumt så det small till i ryggen. Så nu är jag helt sned. Går som en katta och att köra bilen är inte helt enkelt. Hoppas att det går över snart.
Man kan bara säga en sak när det gäller sjuka djur, och det är att ha en bra försäkring. Man kan tycka att 3100 om året är på tok för mycket att betala. Men i ett sådant läge som vi är nu så är det värt varenda krona. Det kommer förmodligen att göras en allergiutredning i nästa skede och då plockar det ett par tusenlappar till och får de sen framkalla ett vaccin emot vad han nu är allergisk emot så plockar det på ytterligare.  I detta skedet får jag vacker betala vad det kostar men sen får tillbaka det som går över självrisken 1.100 kronor. Så en eloge till mig själv som har skaffat mig en bra försäkring. Ni som ingen har, ta detta till er och se till att skaffa en på en gång för man vet aldrig vad som händer. Simma lugnt!

http://www.agria.se/djurforsakring

Nytt veterinärbesök

Min stackars hund håller på att klia sönder sig totalt. Har väl tidigare nämnt att vi sökt för detta och kommit fram till att det måste vara någon form av allergi. Nu ska vi iväg till vetrinären idag igen för att ta olika prover. Han har kliat sig så han är alldeles röd och pälsen är borta på sina ställen. Stackars Lexis! Just allergi är ju så komplicerat för det kan ju vara vad som helst. Men nu tar det äntligen tag i det och som sagt kosta vad det kosta vill. Bara analysen idag skulle gå på 1.300-1.400 hundra och det är inte säkert att man får fram nåt iallafall.  Själva besöket 500kr bara det. Jag vågar inte tänka på var denna notan stannar på. Men bara han blir frisk det är det viktigaste av allt just nu. Man får vara glad att man har en bra försäkring, på återhörande bloggvänner.


Ullared anno 2008


Klockan ringde 05.45 och då var det bara att stiga upp och in i duschen. Efter det en runda med Lexus och strax innan 08.00 efter tankning på Statiol bar det iväg. Vädret var fint och trafiken skötte sig, enligt mig. När vi började närma oss Hol så hade vi en diskussion i bilen huruvida vi skulle stanna och köpa godis eller inte. Vi hade en snabb överläggning och stannade givetvis i detta godisparadis för inhandling.



Vi hade tidigare i veckan lovat varandra att sluta äta godis men gjorde en ny deal att börja efter semestern. Sagt och gjort!



VEM KAN MOTSTÅ DETTA?? INTE HAN I ALLAFALL, OCH INTE JAG HELLER.

Vi fortsatte vår färd mot handlingsparadiset och vid halv elva tiden var vi framme. MEN HERREGUD VA MÖE FOLK!!!
Fick lov att parkera på parkeringen längst bort.



Tro inte att det var bättre inomhus, där var det kaos. Här var inte tal om att prova för köerna till provhytterna var milslånga. Man fick dra på sig där man stod och i annat fall köpa på måfå för DET ÄR JU SÅÅ BILLIGT!!

Efter många timmars trampande och flera tusen kronor fattigare begav vi oss ut för att få i oss nåt att äta.



Både sånt vi behövde och sånt vi egentligen inte behövde finns i denna vagn. Efter köttbullar med mos och dricka så kunde vi handla vidare. Nu gick vi lös på affärerna som råkar finnas utanför. Det blev några skor som vi bara måste ha.
Nu började vi bli trötta på hela grejen och slog en signal till Olofsbo där morfar och mormor befinner sig för att få oss en kopp kaffe innan hemresan. Vi kunde ju inte strunta i det när vi var så nära. Sagt och gjort vi tog en tur de tre milen till Olofsbo camping. Åh, vad det smakade bra med kaffe!



Och herrskapet där blev glada för lite besök. Vi stannade ett par timmar innan vi var tvungna att bege oss hem igen.
När klockan var 21.00 var vi hemma igen och gissa om Lexuspojken blev glad att se oss.
Vi var trötta och nöjda efter vår härliga dag!!

I möra bär dä av te Ullared.

Ja gott folk imorrn bär det av äntligen. Fick hundvakt över dagen så imorrn blir det till att gå upp tidigt. Ställer klockan på 05.45 så hinner jag ut en sväng med voffie. Förhoppningsvis kommer vi iväg runt halv åtta, det är planen iallafall. Å här ska shoppas! Fy fader va kul det ska bli! Återkommer imöra kväll så får vi se hur dagen har varit. Kram på er nu ska jag gå och lägga mig för det är en bit att köra i morrn.Natta folket!


Missa inte Sommarprogrammet med Ernst ikväll klockan 20.00




Ifrån Västra Götaland idag, jojjomän ser du.

Nu har vi varit i stan

Hemma igen efter stadsbesök. Var en tur till Djursjukhuset, vad fint det var där. Har aldrig besökt detta placet förut, min vetrinär bor ute på landet. Fick tag i fodret som jag skulle ha och betalade snällt de dyra kulorna. Gick runt och kollade lite på ditt och datt när vi var klara där. Hittade mycket som jag skulle velat ha men idag så tänkte jag till. Varför handla här när jag snart ska till handlingsparadiset. Bra gjort för att vara jag. Träffade min son med familj och pratade lite, de var oxå ute och handlade. De är snälla och tar Lexepojken så vi kommer iväg på handlingsresa. Bra då var det ordnat. Avslutade med en hamburgare på Mac Donalds, inte sunt men ok då det är semester. Jag slapp ju laga mat när jag kom hem och sonen var helnöjd.
Hämtade ett paket på butiken som kommit från HM, måtte de passa denna gången. (Det gjorde de) Två par shorts, ett par vita och ett par sandfärgade.
Hundpromenaden varade i nästan två timmar (måste ju trimma bort hamburgarn) och Lexus var inte ledsen för det. Nu har jag bakat mjuk pepparkaka som vi ska ha till fikat i kvällningen. Så man inte går ner för mycket i vikt, ha ha. Tjingeling


Tänk vilka fynd man kan göra

Godmiddag folket! Nu har jag rensat på framsidan av huset och sonen har trimmat.
 GLC2500NM-QW

Det var inte lite ogräs i det som förr var en ganska stor rabatt. Tog ett tag att ta sig igenom! Men gissa vad vi hittade där under allt ogräs? En himla massa smultron, men hur är det möjligt att de har kunnat växt till sig där? Söta och goda var de oxå. Sicket fynd va?


Efter avslutad rensning så blev det en kopp kaffe på trappan i solens sken. Fick tag på tjejen som skulle vara hundvakt men hon befann sig i Halmstad så henne kunde jag ju inte anlita. Shit! Jag har en utväg till att ringa så håll tummarna nu så att jag får åka till Ullared och göra slut på lite pengar.
Nu ska jag ta mig en dusch och sen blir det en tur till vetrinärinrättningens shop för inköp av hundfoder. Jag har kanske glömt att berätta att min hund haft klåda en tid. Varit hos vetrinären och han har fått olika medicinering för olika åkommer och nu har de konstaterat att han är allergisk. Men mot vad? Vi ska börja med fodret så får vi se. Inte kul för stackarn, så jag hoppas att byte av foder hjälper. Kostnad? 695 kr för 10 kg, vilket pris! Men vad gör man inte för sin käre hund.. På återhörande i kvällningen, tjao


Att det ska vara så svårt att....

Ja, nu har snart Söndagen passerat. Har varit en bra dag,  Solen har för det mesta varit lysande och temperaturen precis lagom. Men nu var det detta med att spela minigolf. Hur svårt kan det vara att få bollen dit den ska? Ibland kan det vara väldigt svårt, det kan jag intyga. Men med ett glatt humör så kan man ta en förlust någon gång.



Efter rätt många slag på vissa banor så var man så här nära sitt mål. Men tro för allt i världen inte att den alltid för den skull går rätt i. Nejdå, den kan snurra runt och ta en annan väg längre bort från hålet. Gäller att inte tappa tålamodet då!! Jag kanske inte behöver berätta att det var sonen som vann idag, kram

Det är Söndags morgon.....

Vaknade ganska tidigt idag av att det blåste ganska mycket ute. Åh vad skönt att vara ledig och gå här hemma och skrota. På dagen schema är det ganska tunnt. Har kommit på att det är ganska skönt att ha en helt oplanerad dag emellanåt. Har precis kommit hem från en tur med Lexus och det är inte mycket folk ute en Söndagsmorgon, kan man bara konstatera. Vi mötte en katt med förare i koppel och en gubbe med en trasselsudd (liten lurvig hund) i sitt koppel , det var allt vi såg på en sträcka på 4 km. Vad gör alla andra hundägare? Den frågan har jag ställt mig många gånger. I vårt kvarter är det otroligt mycket hund men det är sällan man ser någon ute.
På tal om annat så såg jag en mycket bra film igår som kan rekommenderas "Next" med Nicolas Cage, den får en 4 av fem möjliga av mig. Jag gillar honom tycker han spelar väldigt bra. Se den!

Poster - Next

Ska ta och ringa till en tjej som brukar ha Lexeman emellanåt när vi åker bort. Kanske kan hon tänka sig att vara hundvakt en dag eller två så vi får besöka Ullared och även ta en tur till Falkenberg. Nä, nu är det dax för en kopp kaffe så man vaknar till ordentligt och sen tror jag att jag ska försöka ta död på mossan som tillkommit på framsidan. Fick ett tips att man kunde blanda ättika och vatten och duscha på, sen skulle det bara vara att sopa bort. Jag testar och återkommer med resultat. Tjao

Fått en del gjort idag

Nu har man fått städat och grejat inne. Har även fått gräset klippt och nu återstår det bara att trimma. Men nu blev det mörkare ute och åskan har börjat mullra här. Usch! Det är det värsta jag vet! Jag har nog alltid varit rädd för åska. När jag var liten slog åskan ner hos grannen och jag stod i fönstret och tittade när lågorna flammade och brann. Sen dess får jag spel när åskan kör igång. Inte mycket att göra åt. Jag sitter här och våndas och när den kommer för nära då går jag ut i bilen. Löjligt? Ja det kan tyckas men vad gör man? Inte vet jag.


Vi som skulle iväg och spela minigolf. Får hoppas att det försvinner fortare än kvickt. kram så länge

Gomöra

Igår festade vi till ordentligt med chinesefood bestående av olika sorters grillspett , ris och jordnötssås. Det var såå gött och ett glas rött till. Hyrde film "Shooter" var väl en ganska bra film men trots det så somnade jag innan filmen var slut. Detta senarie är ganska typiskt en fredagskväll när man jobbat hela veckan. Men idag är jag pigg som en mört. Har varit ute på skogsluff med voffie och intagit en välsmakande frukost. Programmet idag består av att försöka få lite ordning på allt både ute och inne. Tror jag börjar med att städa och om vädret håller i sig så blir det trädgård i eftermiddag.

Förmiddagsfix


Eftermiddagsnöje

Simma lugnt gott folk!

NU ÄR DET SEMESTER!

Jäklar vad skönt det känns att få var ledig, inga måsten på nio dagar.Just nu skiner solen och jag ska strax iväg med voffie till skogen och sen åka och handla lite mat och godsaker. Återkommer i kvällningen, take care.


Torsdagar = soppedagar

I morse snozade jag som vanligt när klockan ringde men istället för att ligga lite till och sen gå upp så somnade jag om. När jag vaknade så hade jag sovit 35 minuter länge än vad som var tänkt. Då vart det fart på mig, hopp i kläderna och ut med en nyvaken vovve, som inte fattade något om varför promenaden gick så snabbt idag. Men jag hann allt jag skulle och kom i tid till jobbet. Allt flöt på bra och till lunch serverades soppa, underbart, det är bland det bästa jag vet, soppa av alla de slag.  Efter jobbet så for jag iväg för att köpa en ny syrepatron till min sodastreamer. Gud vad gott det ska bli!  Kan man bli beroende av kolsyrat vatten? För i så fall är jag det.
I morgon folket är det sista dagen innan semesterledigheten och det ska vi fira. Håller bara vädret i sig så blir det grilla i. morgon kväll,rött vin till och en gedigen godisskål ska fram på bordet. Livet är till för att njutas och det ordentligt emellanåt.


HOLLIDAY!! YES! I LOVE IT!

På kvällskvisten




MIN ÄLSKADE LEXUS




MITT LILLA SOMMARPROJEKT

Denna lilla gäststuga har varit förråd i några år, men nu ska den fixas i ordning. Jag har målat den invändigt i svart och vitt enligt sonens önskemål. Nu när ledigheten kommer så ska vi lägga ett nytt golv. Det ska bli så himla kul att möblera och fixa nya gardiner när allt annat är färdigt. Återkommer med bilder på gäststugan när den är klar, BYE

Det sa va gött å leva

Visst är det alldeles underbart härligt när solen skiner. Allting tycks gå så mycket lättare. Man får bara strunta i alla måste inne och ge sig iväg ut. Nu har vi gått en långsväng Lexus och jag. Egentligen skulle jag dammsuga och ......... Men jag tror att jag går ut i trädgården istället. När vädret blir sämre så kan jag feja här inne. Arbetsdagen har gått snabbt idag och nu återstår endast 2 arbetsdagar tills man kan göra vad man vill. JIPPIE!!
Idag fick jag ett erbjudande från miljonlotteriet på posten. De hade skickat med en skraplott, om man fick 3 lika symboler så vann man. Visst fick jag tre lika symboler!!! Försäljningstrick från deras sida såklart! Vad vann jag? En resetrippelvinst, vad nu det är? Priset får jag om jag förbinder mig att prenumerera på stjärnreselotter 5 stycken i månaden  ord.pris 200kr NU: endast 29.90 och dessutom får jag resemagasinet Vagabond ord.pris 54kr  NU: Utan extra kostnad. Endast porto 19.90 tillkommer.
Är svårt att låta bli att nappa på detta, jag har ju möjlighet att vinna och det är ju sååå billigt!!! Man har ju lite speldjävul i sig och är man inte med så kan man ju inte vinna eller hur? Jag tror jag gör ett försök. Återkommer om det finns någon chans att vinna, tjao!

Godmorgon bloggen

Vaknade innan klockan idag, inte illa. På med kläder och ut i tidiga morgonstund med kissnödig hund. Ser ut att bli en fin dag idag. När man väl kommit ut och är det jätteskönt att börja dagen på detta viset. Idag tog jag kameran med mig ifall vi skulle på en grävling eller nåt annat spännande.Men inte då!  Oftast dyker de upp helt oväntat och då är givetvis inte kameran med. Nu ska jag fixa mig iordning och åka och jobba ett pass på återhörande i afton, tjingeling.






Nedräkningen har börjat

Bara tre dagar kvar och sen blir det ledigt en vecka. Det ska bli sååå skönt. Inga planer än vad vi ska göra men det ska bli skönt att slippa allt vad jobb heter. Kanske en tur till Falkenberg och Ullared skulle kunna passa in. Det är ju bara så kul att gå på Ullared och shoppa loss. Billigt, billigt! En övernattning i villavagnen eller två, beroende på väder då givetvis. Besöka Glommen och köpa färsk fisk, spela minigolf, äta glass och förhoppningsvis sola och bada.



Ullaredsshopping

Vem vill följa med och träffa dessa sötingar?



 Närkontakt delfin upplevelse 



Kolmården, Norrköping  Pris: 3.100 kr

Närkontakt delfin

Det här är en upplevelse speciellt för dig som är genuint intresserad och vill lära dig mer om de fascinerande delfinerna. Kolmårdens delfiner är betydelsefulla ambassadörer för sina släktingar i det vilda. De ger oss kunskap som kommer till nytta i forskningen för att bland annat minska faror och hot bland världens delfiner. Det är en stor dag med unikt sällskap som väntar dig.

  • Närkontakt delfin innehåller föreläsningar som ger dig kunskap om delfinerna
  • Ta sällskap med tränaren ned i vattnet och möt och kom riktigt nära delfinerna
  • Du stödjer med din medverkan i denna upplevelse arbetet med att rädda världens hotade djur från utrotning
  • Inkluderar lunch och lån av våtdräkt, handduk och badrock
  • Handduken får du behålla som ett minne

Upplevelse:
Upplevelsen börjar med en föreläsning där du får kunskap om delfiner och deras liv både ute till havs och i ett Delfinarium. Du får en inblick i varför och hur de tränas. Du får också lära dig hur de kommunicerar med klickljud och visslingar - och om den forskning som bedrivs vid Kolmården kring detta.

Efter föreläsningen äter du en gemensam lunch med övriga i gruppen. Därefter är det tid för det som alla längtat efter - vattenmomentet. Iklädd våtdräkt tar du sällskap med tränaren ned i det salta vattnet. I den stora bassängen möter du delfinerna i deras rätta element - och på djurens egna villkor. Ett klick eller en vissling senare är du garanterat helförtjust!

Du får inte simma med delfinerna men du får tillfälle att komma riktigt nära och till och med känna på delfinerna. Med lite hjälp kan du kanske även ge ett kommando. Du lyssnar på delfinernas ekolodsklickar och visslingar med hjälp av hydrofon och dator. Måhända kan du nu till och med höra skillnad på deras fascinerande signaturvisslingar. Mötet med delfinerna avslutas med att du, försedd med snorkel och cyklop, får möjlighet att studera dem under vattnet.

Delfinerna kommer garanterat att undersöka dig med sitt ekolod. Efteråt kopplar du av och samlar tankarna under en stund i Kolmårdens soft sauna; en lättvariant av bastu.


Viktig information:
Minimiålder 15 år och minimilängd 140 cm. Du får inte vara gravid och bör vara vid god hälsa. Du ska vara nyduschad med nytvättat hår. Vi förbehåller oss rätten att be deltagare lämna vattnet om det skulle uppstå problem.

Varaktighet:
Programmet pågår mellan ca kl. 10.00 och 16.00


Visst låter det spännande??
 


Lite blommer och blader och vad betyder blomsterspråket egentligen?




Fröken Jasmine och herr Pelagon





Familjen Pelagon och Margurit




Mr and Mrs Green grass



Blomsterspråket!


När du ger bort blommor gäller det verkligen att välja rätt.
Om den som får blommorna kan blomspråket och du själv inte kan det kan det bli stora missförstånd. Både antalet blommor, färgen på blommorna samt blomsorten talar sitt eget språk.
Kolla in hur blomspråket fungerar så slipper du otrevliga överaskningar.

Blå blomma = Jag vill bli vid din sida intill döden
Gul blomma = Du är solen i mitt liv
Lila blomma = Jag önskar dig all lycka och välgång i livet
Mörkröd blomma = Jag saknar dig så
Orange blomma = Jag är din trogne vän
Rosa blomma = Jag är förälskad i dig och lovar dig trohet
Röd blomma = Jag räknar dagarna till vi möts igen
Vit blomma = Jag tror på din renhet och jungfrulighet


OBS!!! Kom ihåg att en bukett med blå, vita och röda blommor betyder att personen som ger dig dem friar!


Och sen så vart det Tisdag

Idag var det segt att ta sig upp. Jag snozade hur många gånger som helst innan jag tog steget ur sängen. Väl uppe så är det ok. Ut i tidig morgonstund och gå den sedvanliga promenaden med Lexeman som alltid tycks pigg och på alerten. Igår kväll råka han i luven på en igelkottstackare som gjorde allt för att få honom att sticka sin väg. Han nyfiken och dum stack dit nosen och puttade på Totte och det inkluderade i flera piggar i nosen. Men han får skylla sig själv och kanske han fick sig en läxa att inte ge sig på Tottisar. Det återstår att se nästa gång.
Idag var det en lugn morgon, lite smådugg så vädret verkar inte så lovande idag heller. Men vi får se vart det tar vägen. Nu är det strax dax att ge sig iväg och jobba ett åtta timmars pass och därefter ett par timmar på företaget. Men sen ska jag softa, ha det gott och gör något riktigt kul idag, kram 

Då var det Måndag igen då

Men hur snabbt går inte en helg. Nu var det Måndag igen och dax att jobba. Skönt att det är sista veckan innan semester. Ser mycket fram emot min semestervecka.  Regnet har fullkomligt öst ner hela natten och fortsatt under morgonen. Hundpromenaden blev lite kortare idag iförd regnställ och med paraply. Nu har frukost intagits och nästa projekt är dusch och att packa ihop de ting som ska med denna dag. Jag hoppas både för egen del och för alla er som har semester att det lättar på regnet fram emot dagen så vi kan gå ut och njuta av den CARPE DIEM.

    ETT MÅSTE IDAG!!!

Vad bidde det då då?

Denna regniga Söndag blev inte riktigt vad jag tänkt mig.



Hade glömt att vi skulle byta rör i solariet. Det är inte det allra enklaste eftersom lokalen är ganska liten och trång. Men vi fick ordning på det tillslut. När det var avklarat var det dax att förbereda middagen som idag bestod av köttfärslimpa, potatis och grönsaker. Efter maten var det tänkt att vi skulle åka till Äventyrsgolfen på Sommarland eftersom vädret inte tillåter någon uteaktivitet. Men jag tänkte att det var bäst att ringa och kolla först man vet ju inte vad som finns där ute. Tyvärr så hade numret upphört och så även golfen. SHIT! Det blev till att ta på sig regnstället och ge sig iväg ut med vovven i ösregnet. En timma så såg vi ut som två dränkta katter båda två. UTTRÅKAD ÄR JAG IDAG! Det får bli filmtajm, om det nu finns nåt roligt att hyra. Får väl ta en tur fram och kolla. Jag skulle vilja se någon rolig film så man får skratta lite. Några förslag?

Stövlarna på!!



http://www.vicke.be/

Idag var det inte det roligaste vädret att gå ut i men som sagt, kläder efter väder. Den enda fördelen jag kan se är att man kanske kan få lite gjort inne. En fixardag helt enkelt, återstår att se hur bra det går, På återhörande

Grodprinsen har varit på besök

När vi skulle ut sista gången i går kväll min hund och jag så var det något som tog upp hans uppmärksamhet. Det var ju helt mörkt ute klockan var ca 24.00. Jag ser ju dåligt i vanliga fall och nu såg jag ännu sämre. Men Lexus höll på och sniffa och hade sig och ville inte gå därifrån.  Det var en groda, en stor en!!!  Snabbt som attan hämtade jag kameran men det var svårt att få med honom på bild  för han ville inte sitta still. Tacka tusan för det, en stor svart nos som buffa och puffa och en mästerlig fotograf som blixtra i tid och otid. Men tillslut så fastna han om än i ena hörnet. Kanske var det en grodprins som var på besök som förväntade sig en puss där i sommarnatten.


Nu har vi varit på shoppingtur och strax blir det bad!

Men herregud vad varmt det var i stan och så mycket folk. Gjorde de ärenden som var ett måste och sen flanerade vi runt och pustade och flämtade. Hittade en massa snygga kläder som var med på rean men vem orkar prova en dag som denna, inte jag. Så några kläder blev det inte. Fick ändå med oss lite smått och gott, parfym, bodylotion, massageolja och lite underkläder. Var på zooaffären för tanken var att jag skulle köpa ett bälte som jag skulle fästa kopplet till och som Lexepojken och jag skulle ha när vi börjar jogga tillsammans. Men det blev ingen affär för de skulle ha över 500 kr för det. Nä, jag får konstruera något själv! Roligare kan man ha för pengarna. Avslutade stadsbesöket på Mc Donalds med var sin hamburgare, onyttigt men gott ibland. Nu ska vi ge oss iväg till sjön för att bada både hund och son ser fram emot detta, Kanske till och med lilla jag tar ett dopp.



VISST ÄR DET VACKERT VID VÄNERN?




OLYDIG BLÖT HUND SOM FÖRPASSATS TILL LAND EN STUND. VAD HAN GJORDE? JO, HAN BLEV SOM EN UPPSKRUVAD RÅTTA OCH LYSSNADE INTE PÅ SIN MATTE ETT ENDASTE DUGG. EN SVANFAMILJ FANNS I NÄRHETEN OCH DÅ MÅSTE MAN HA "KALLE MED KOLLEN". KLART JAG HADE HADE KOLL MED LEXEMAN HADE DET DEFINITIVT INTE.


PS. JAG TOG INGET BAD DS:

Lördag, ljuvliga dag.

Visst är det underbart att vakna och upptäcka att det är Lördag och att man inte behöver åka och jobba.  Vakna i egen takt, ja nästan iallafall. En svart kall nos, tillhörande hunden i huset som putter på dig och vill få din uppmärksamhet. Dagliga promenader blir man aldrig befriad från när man är hundägare. Man får bara lov att gå ut i ur och skur. Allt är tyst och stilla och klockan är knappt åtta. Hoppar i ett par byxor och en tröja och tar ett glas vatten i förbifarten. På med skorna och kopplet på hunden. Ute är redan 25 grader varmt och jag tänker att jag kunde tagit på mig lite mindre kläder men........
Vi går längs allevägen och efter en stund viker vi av in i skogen. Där är det betydligt skönare och svalare. Vi går den vanliga rundan som vi brukar gå på helgerna. Jag spanar in i skogen när det prasslar till. Det måtte väl inte vara den där förbannade grävlingen igen.Den som skrämde slag på mig för ett tag sen. Men denna gång var det bara ett litet rådjur. Thank good for that.  Vi styr stegen hemåt. Gud vad det ska bli gott med kaffe nu!
Fortfarande ingen aktivitet i huset. Äter en god frukost på altanen. Nu så börjar det att röra på sig här, sonen har vaknat och vi ska snart bege oss till stan. Ska bara ge honom lite frukost först. Sen blir det shopping! Det ska bli så kul har inte vart i stan på evigheter, på återhörande, kramiz

Intresseklubben anmäler sig

Dagens rekord i stegning 22.506 steg.




Nu är jag mätt och nöjd efter tacopaj,sallad och rödvin så nu tänker jag häva mig i bingen med gott samvete.
NATTA FOLKET! I möra blir det stan och shopping.

Thank good its Friday

Nu var åter en arbetsvecka till ända, skönt. Nu är det bara en vecka kvar tills min enda semestervecka i sommar. Men gud vad skönt det ska bli! Tycker det är mäkta orättvist att man som student ska behöva arbeta hela sommaren. Man jobbar ju hela året men med annat. Borde bli en lagändring så att studier vore semestergrundande. För även vi behöver semester. Kom precis hem efter en långtur med vovven i värmen, 29 grader stod det på mätaren i bilen.
Har vi hamnat i Tropikerna tro? Varmt men skönt, det är ju detta man väntat på, sol och värme. Nu ska vi åka till ICA och handla, för vårt kylskåp ekar. Tror att vi ska grilla något gott ikväll, något gott kött med tilltugg och till det ett glas gott rödvin. Magen kurrar för fullt får nog dra iväg och shoppa loss bland hyllorna, tjingeling.


DAGENS STEG

 DAGENS STEG 21.780, DET VILL SÄGA NYTT REKORD!!!!

Gott Fredagsmys

Fyllda tortilla med viltmästarskav och messmördipp (4 portioner)

2 pkt viltmästarskav,  (240 gram).
1 röd lök
2 morötter, ca 200 gram
1 msk olja
1-2 enchiladas kryddmix
4-6 tortillabröd
sallad

Messmördipp

2 dl cream fraice 34 %
1/2 -1 dl messmör, gärna gammeldax
1 vitlökskrydda
salt
vitpeppar
1/2 dl hackad gräslök eller persilja

1. Vispa cream fraice tjockt med elvisp. ( Det blir först tunt men efter fortsatt vispning tjocknar det det).
2. Rör ner messmör och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Rör ner gräslöken.Ställ messmördippen kallt.
3. Skala lök och morötter. Hacka löken och riv morötterna grovt.
4. Bryn viltmästarskav tillsammans med lök och morötter i oljan i en stekpanna några minuter. Smaksätt med enchiladas kryddmix.
5. Sköj salladen och skaka av vattnet väl.
6. Lägg salladsblad på tortillabrödet. Fördela viltmästarskavet över salladen och klicka på messmördippen. Rulla ihop bröden. Skär dem ev. sneda bitar.



SMAKLIG MÅLTID !

För er alla chokladälskare som har semester och inte behöver tänka på vikten.

Här kommer något för er:



SUSSIES GOA KAKA

200 gram margarin
2 dl socker
2 ägg
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver

Blandas samman och bredes ut i långpanna   175 grader i 20 minuter


Kräm

2 dl grädde
2 dl socker
2 msk sirap
100 gram blockchoklad
100 gram margarin
Detta ska kokas (och bli kolaaktigt)
1 ägg (röres i det sista)

Låt kakan kallna innan du breder på krämen, strö flagad mandel över. MUMS!

TAKIDA mina absoluta favoriter, lyssna och snyfta.


Trädgårdsarbete avkoppling?? Nja, det vet jag inte precis.





Nu äntligen är det gjort! Gräset är klippt och framsidan sopad och jag är helt slut. Men så tittade jag på stegräknaren Maloo och jag tror jag slått nytt rekord. Dagens steg är tills nu 21 605, nytt svenskt rekord, av lilla mig.
Trots att jag sitter här nu och är helt genomsvett och trött ändå in i själen så var det värt det..
Kanske man kan stoppa i sig nåt litet med gott samvete nu.  Det tror jag bestämt att jag ska göra. Först en välförtjänt dusch och sen får jag rota runt i skåpen så får jag se vad jag hittar..Tjingeling så länge!

Äntligen har sommaren kommit!!




¨
   

SOLEN SKINER OCH JAG MED DEN!    Visst är det underbart, äntligen har den infunnit sig, sommaren.  Jag hoppas innerligt att den kommit för att stanna. Får gärna vara så här ända till Oktober månad för mig. Det märks helt klart på alla människor man möter att allt går lite lättare, problemen bleknar och man ler lite mer mot varandra. Man tinar upp och bjussar på sig på ett annat sätt. Även fast man som jag måste jobba hela sommaren så går det som en dans när vädret är så här.. Men nu gott folk måste jag ut med vovven en tur för han pockar på min uppmärksamhet. Så en långtur i vackra vädret får det bli och sen MÅSTE jag klippa gräset, även fast jag inte vill, så det så. Bara jag kommer igång så går det bra men innan........har tänkt gör det i tre dagar nu. Så nu ska jag sluta tänka på det och AGERA. So long!!

Tomorrow is another day







DAX ATT KRYPA TILL KOJS SÅ MAN KLARAR AV ATT KÖRA SÄKERT I MÖRA.
GODNATT FOLKET VAR ÄN NI BEFINNER ER!

På tal om stegräknare......

 

Detta har väl blivet tidens grej, eller? Skaffade mig en stegräknare för någon månad delvis för att delta i en tävling som de har på vårt gym här i byn, crazy_summer. Men även för att se hur mycket man trampar runt en vanlig dag i livet. Till saken hör att jag har hund så det blir en del. Nu har jag blivet helt fast, stegräknaren är lika viktig som tandborstningen nu mer. Den åker på  tidig morgon och nollställs sena kväll. Idag har jag stegat 19 872 steg och det blir väl några till innan den nollas. Detta är ett otroligt bra sätt att ha lite koll på sig. Det händer någon dag att mätaren står på 10.000 cirka och då får man ta sig i kragen och gå en tur till.. Visste du att 10.000 bör vi gå varje dag, vill vi gå ner i vikt måste vi öka på till 15000, kanske 20000 steg..


Vad är din träning värd
- i steg?

Har du ingen stegräknare, eller vill du göra mer än bara gå? I den här tabellen kan du se hur många steg just din favoritträning ger.

Handla mat - 500 steg
Gå ett varv runt kvarteret - 500 steg
Städa, 30 minuter  - 3000 steg
Dammsuga, 30 min - 3600 steg
Hårdare trädgårdsarbete, 30 min -  4875 steg
Skotta snö, 30 min - 7500 steg
Poweryoga, 30 min - 3450 steg 
Långfärdsskridskor, 30 min 3750 steg
Cykling, 30 min - 4130 steg
Styrketräning, 30 min - 4500 steg
Utförsåkning, 30 min - 5300 steg
Aerobics, 30 min - 5700 steg
Simning, 30 min - 6000 steg
Ridning, 30 min  - 6000 steg
Längdåkning, 30 min - 6600 steg
Spinning, 30 min - 9300 steg



Jag har läst någonstans att 6000 steg är lika med 4km och 9000 steg är 9 km.
Så kom igen gott folk och skaffa er en stegräknare, det förgyller vardagen och du får mer koll på hur mycket du verkligen rör dig.


STEGA LUGNT!






Min älskade kamrat som aldrig ledsnar på att stega tillsammans med mig.







RSS 2.0