Den 23/4 2005 då.......Skojade bara Carina, den 23/4 1995 var det ju!!!

Föddes ett litet gossebarn som var 53 cm lång och vägde 4230g. Den dagen var en solig och fin dag, precis som idag. Nu har tiden gått och killen fyller 14 år idag. Men hur snabbt gick det då? Snart blir det konfirmation, moppe, tjejer  och allt annat som hör tonåren till..  GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!!!! HURRA; HURRA; HURRA; HURRA!!! Ha en underbar dag!


Attans nackspärr!

Hallå där! Utan minsta förvarning så smäller det till och sen går det inte att röra på nacken. Men vad änna in i !!!! Detta var vad som hände mig igår. Så handikappad man blir, det var knappt jag kunde gå ut med hunden och än mindre köra bil. Man får liksom ta med hela kroppen runt för att se vad som händer bakom ryggen.  Så dagen igår var väl inte den allra bästa i mitt liv. När jag vaknade i morse så kunde jag inte komma upp ur sängen, huvudet gick inte att lyfta. Jag låg där som en skadad skalbagge och gjorde åtskilliga försök att ta mig upp, men varje gång jag reste på huvudet så körde det som en kniv i sidan. Back to zero!! Tillslut gott folk, envis som man är kom jag upp. Sonen skulle till skolan och hunden rastas. Hade kunnat betalt en förmögenhet för att slippa dessa åtaganden idag, men ingen fanns i närheten. Så Freddan fick spåna bakåt så ingen kom när jag backade och sen var det bara framåt som gällde. Vet inte om jag berättat det men hans cykel blev stulen så nu är man privatchaufför oxå uppepå allt annat..

Promenaden med Lexus gick i stilla gemak men den gick bra den oxå.
Tid hos optikern, äntligen har jag kommit till skott med detta. En grundlig synundersökning och åt hel.... med de progressiva glasögonen som kämpat med i snart 3 år. Nu ska vi testa linser och att jag har läsglasögon när jag sitter framför datorn. Än så länge känns det meget bra! De läsglasögonen jag fick låna är nog sen slutet av 1800-talet men vad gör det, ska ju bara testa. Sen får det bli ett par coola brillor!!! Hade ett par häftiga läsglasögon men efter idogt letande nu i snart en timma så får jag ge upp, DE ÄR BORTA!!!

Nu ska jag snart iväg och köpa en begagnad cykel till sonen så jag slipper fara fram och tillbaka hela tiden. Hittade en på nappet idag för 400kr, en gammal damcykel men helt ok tyckte Freddan så den får det bli..

När jag sen återkommer till hemmets lugna vrå så är det dax att börja med den vetenskapliga rapporten och litteraturen, jippie va kul det ska bli. Ha det gött!

Vitsippor, fågelkvitter och en glad hund!?

Visst är våren en tid som är alldeles, alldeles underbar? Allt är nytt och grönt, knoppande och spirande. Man känner verkligen att man lever och upptäcker att även andra gör det , de som legat i ide över vintern. Alla är ute i sina trädgårdar och krattar, klipper och står i. Fåglarna kvittrar i kapp och solen tittar fram allt oftare.Lexus favoritsyssla!

Nu är det 8 dagar sen kastreringen och tratten används bara nattetid + när matte är iväg. Såret läker jättefint och snart ska jag ta stygnen. Ska bli skönt att få hiva iväg den eländiga tratten och låta Lexeman få springa fritt, ute i skogen, det var ett tag sen nu.

Idag torsdagen den 16 April är det marknadsdag i Götene och jag funderar på att ta en sväng dit efter jobbet, vi får se. Jobbar bara em idag.  Det är väl egentligen inget jag behöver men det kan vara kul att kolla lite..

Ha det gott och ta vara på dagen, för just denna dag kommer aldrig tillbaka, kram

Godmorgon!

Imorse blev jag väckt klockan 04.00 av att fåglarna kvittrade ikapp utanför mitt fönster.Låg där och lyssnade en stund innan jag somnade om och flöt in i drömmarnas land.Nu har vi kommit upp åtminstone Lexeman och jag, Freddan sover fortfarande. Så snart ska här bli frukost bestående av kaffe, macka och ägg. Måste grunda bra för det är spinning idag + mina och Lexemans promenader, den ena redan avklarad.

Lexus mår bättre nu och slipper ha tratten på sig, han sköter sig riktigt bra. Igår var han med mig ute i trädgården hela dagen och assisterade med pinnar och rullning i stora lövhögar. När jag hade fått ihop en hög så var han snabbt där och rullade runt, hm, han hade kul  iallfall och jag fick dubbelt arbete. Dubbelt arbete = mer motion, thats good!

I fredags gjorde vi en utflykt till Munkängarna, mina söner, Mattias m flickvän, Jonas m Frejis och jag och Freddan förstås. Vädret var underbart och vi hade packat min nya fina turkosa kylväska full med godsaker. Kaffe, saft, baugetter och klämmor med skinka och olika fyllningar. Mums! vi strosade runt på Munkängarna och gick sen upp för den långa trappan och blev sittande vid "Brottet" och bara njöt av solen och utsikten. Då tänkte jag att tänk vad jag kan vara lycklig som får tillbringa min tid med dessa älskade människor.

Vi avslutade med fika och det var inte bara jag som tyckte om min nya kylväska. Vet ej om det var färgen som var tilltalande men kul var den. Hej Farmor!Tack alla för en underbar Långfredag!

Nu är det verkligen vår!

 Man blir glad i hela kroppen!  Jag har tyvärr ingen kamera längre för den har gått sönder, såå boring.. Så de bilder som kommer här är tagna med mobilen. Jag ska köpa en ny kamera men det är ju å himla mycket man behöver ha hela tiden. Den här togs igår när vi gjorde en liten vandring på Kinnekulle. Visst är de vackra där de står!Idag startade vi tidigt för idag var dagen D.. Idag skulle det ske, Lexus skulle kastreras, stackarn. Men sagt och gjort så for vi iväg sonen och jag mot Vara Veterinärstation. När vi kom dit så var vi nästan ensamma, åtminstone en liten stund. Sen kom den ena hunden efter den andra in och Lexeman blev mer och mer stressad. Vi fick nog sitta och vänta en 20 minuter innan det var vår tur. Vi fick gå in i ett litet rum och skriva in oss. Sen efter ytterligare en kvart så fick vi träffa veterinären.
Lexeman fick en spruta och veterinären sa att han kommer snart att bli trött, vad han glömde att säga var att vår käre hund skulle få andningsuppehåll under insomningen. Så vi satt där och vakade över den lille mannen med hjärtat i halsgropen. Rätt som det var så slutade han andas i 30-40 sek och vi blev livrädda. Detta hände otaliga gånger så vi var helt slut när veterinäen kom tillbaka. Det var så sa han, oops glömde jag att säga det.

Sovade lämnade vi honom där och så åkte vi vidare mot Herrljunga där vi började med att fika. Det blev en ostmacka och kaffe för min del. Freddan drog till med en köttbullssmörgås och på toppen av det en chokladboll.
Därefter åkte vi till kyrkogården och gjorde det fint vid farmor och farfars grav, påskliljor blev det.
Efter detta var dax för en nostalgitripp till Fåglavik, där jag växt upp. Man blir alltid lika berörd vad det nu kommer sig. Vi åkte runt och kollade där jag lekt som barn och vid huset jag växt upp. Fåglviks glasbruk som var jämnat med marken och gamla folkets park.

Sist men inte minst huset där farmor och farfar bott. Här ovan är en sten som farfars far ristat sitt namn på
mod1888.Coolt va?

Gamlestugan där de bodde som står och förfaller som mycket annat här i denna by.


Och här har Fåglaviks glasbruk en gång stått, idag återstår bara detta. Allt är jämnat med marken.


Regnet öste ner vid det här laget och vi begav oss vidare mot Vedum och Hectors skor.  Där var det möe fint. Freddan fick sig två par och jag ett par snygga skor. Nu var klockan redan ett och dax att hämta Lexus. Han låg helt utslagen med en jättestor tratt omkring huvudet.. Vi fick vänta en timma innan han kunde stå och gå. Vi avslutatade dagen med ett skrovmål på Mac Donalds, sicken osund middag men helt ok.

Eftermiddagen och kvällen har varit otroligt jobbig, min käre hund vill inte äta och inte dricka och definitivt inte gå med tratt på. Hur fasen ska detta sluta? Har försökt att gå ut och rasta honom men han bara lägger sig ner eller kör tratten i backen.. Vatten får jag ge med en spruta... Undrar hur denna natten kommer att bli?


RSS 2.0