Ett motiv ur tre olika vinklar, fototrissen denna vecka!

Vem kan passa bättre än den mest fotograferade i familjen, Lexus!!!





Detta var mitt bidrag i veckans fototriss, här hittar ni fler bidrag i temat. Behöver knappt nämna att han är en riktig grävare va?

Då var det Söndagskväll igen!

Helgerna går illmarigt fort, det bara blåser till och så är de över. I fredags var det så lugnt och skönt som Fredagar ska vara. Lördagen var oxå lugn, inte mycket action här inte. Idag har vi ta mig tusan lagat mat hela dagen! Min boyfriend åker ju tillbaka till Norge på Söndagskvällen för att arbeta och då ska det planeras mat för hela veckan...och lagas...PUH!
Vi lovade varandra på nyår att beach 2009  så skulle det inte finnas något extra i midjan så det är det projektet vi håller på med nu.

Det går väldans bra kan jag upplysa om, midjemåttet minskar.

Sen har jag faktiskt städat ut julen idag oxå, känns helt ok! Alla tomtar och stakar har åkt ut på sin plats i förrådet. Gardinerna får jag ta imöra. Nä, nu ska jag hoppa i säng för imorrn finns det att göra. Får en hemtentamen i Ungdomars hälsa och välbefinnande som kommer ut imorrn och ska in på Tisdag. Natta på er där ute och på återhörande imorrn, kram

Äntligen Fredag!

Det är nåt visst med Fredagar helt klart! Slut på arbetsveckan, fixardag och sen en hel go helg framför sig. UNDERBART!
Jag har tusen ting att göra idag men hamnar givetvis här framför datorn i vanlig ordning. Snacka om att den stjäl en del av ens tid. Självförvållat ja, givetvis är det så.
Först börjar dagen med en massa måsten.
 
Måste städa!


Måste handla!


Måste plugga!



Men sen ska vi bara götta oss! Äta gott, dricka gott och kosa oss, som norrmännen säger.



Ha en fin Fredag, kram

Åh se det snöar!!

Hej folket! Imorse när man vaknade och det fick man göra tidigt idag så snöade det.

Jag kan inte hjälpa det me jag tycker att det är mysigt. Idag var det sonens första skoldag efter lång ledighet och gissa om det var segt att gå upp. Men upp kom han! Efter frukost så begav vi oss ut i snön jag och Lexeman, han bara älskar snö. Man kan riktigt se hur det spritter i kroppen på honom. Lite blåsigt och kallt var det men jag var ordentligt klädd från topp till tå. När vi kom hem igen så smakade det gott med kaffe. Nu har jag tillbringat förmiddagen framför datorn och gjort klart ytterligare ett arbete på sisådär 6 sidor. Ibland undrar man vad man håller på med och vart man får alla ord ifrån. Skit samma kostdagboksrapporten är komplett och ivägskickad. Dax för en kopp nybryggt kaffe och se ge sig i kast med nästa uppgift innan voffie påkallar min uppmärksamhet inför nästa skogsluff.
Vi höres senare då, kramiz

Sunda matvanor

I fredags så började jag och min pojkvän att äta lite nyttigare. Det har ju blivit en del godsaker över jul och nyår och nu är det dax att ta tag i det en gång för alla. Beach 2009 kommer fortare än vad man tror. Så nu är det grönt och skönt på menyn. Frukosten nu för tiden består av någon form av ägg. Stekta, kokta, omelett eller äggröra + grönsaker och lite ost. Man vänjer sig, kan jag säga. Tyckte inte det var någon hit de första dagarna men nu ser jag fram emot frukosten. Idag har jag ätit krabbpaj och de gick inte av för hackor. Enkelt och gott!

Krabbpaj
4 portioner

Det går bra att göra en paj utan pajskal. Variera med olika fyllningar, till exempel broccoli, ädelost, skinka, lax och svamp.


smör (till formen)
2 krabbor ( det går bra med krabba på burk)

400 gram färska champinjoner

smör till stekning 

2 dl grädde

salt och vitpeppar 

2 ägg

2 dl riven ost


  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med smör. Gröp ur allt kött ur krabborna och fördela i formen.
  2. Skiva champinjonerna och bryn i smör några minuter. Tillsätt 1 1/2 deciliter grädde och låt puttra i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Häll champinjonsåsen över krabbköttet. Vispa ägg och 1/2 deciliter grädde till en jämn smet. Blanda ner den rivna osten och häll äggsmeten över pajen. Grädda i mitten av ugnen i cirkla 30 minuter eller tills pajen fått fin färg och fyllningen har stelnat. Servera med en sallad.

Nu ska jag förbereda kvällsmålet, recept kommer senare. Ha en go kväll, kram


Tisdagstemat är vinter

Här kommer mitt bidrag! Visst är det underbart med snö! Här inne kan du se fler bidrag  


Ja, nu är det nya tider!

Nytt år och dax för att komplettera studierna med arbete. Sparkapitalet är slut för länge sen och nu så här efter lång ledighet och julklappsköp så skriker det "TOMT" både i plånbok och på kontot. Inte kul men vad gör man!!! Det är bara att inse fakta och ta tjuren vid hornen och sätta igång..
Visst fasen är det deppigt utan pengar, ingen kan säga något annat. Men det var illmarigt länge sen jag kände av det så markant. Man blir verkligen begränsad..Nä Susanne nu får du ta tag i ditt liv och börja jobba igen.Det kommer att bli tufft och både läsa och jobba, men allting går..
Nog om det,nu ska jag sätta mig och göra klart två inlämningsuppgifter som ska vara klara till på Onsdag.Jag har givetvis börjat på dem tidigare men har lite kvar att göra innan jag kan lämna dem ifrån mig.. Min trogne följeslagare hjälper gärna till och finns alltid vid min sida.


Lite julbilder

Här har det varit full rulle över jul och nyår men nu börjar det lugna sig. Här kommer lite bilder från julen 2008.
Först en bild på lilla söta Freja som har klätt sig fin sin första julafton.



Det var såå spännande med alla paket och snören förstås......



Tomten kom på besök i år oxå!



Här är några av mina nära och kära som göttar sig en stund invid tv brasan...



Det var en alldeles, alldeles underbar dag som började med första julbrunchbordet kl 11.00 och nästa kl.16.00. Vi åt och umgicks och hade det gott. Men när de sista gick kl 22.30 var vi ganska trötta får erkännas..

Ha det gott så länge imorrn kommer det fler bilder!!

RSS 2.0