Snart jobb igen!

Ja nu börjar semestern lida mot sitt slut för denna gång.. Inte kan jag påstå att det varit något vidare väder men det har varit väldans skönt att vara ledig. Det var länge sen jag kunnat koppla av från allt som heter arbete..
Jag har under min ledighet blivit bilbingofrälst, vem kunde tro det.. Tredje gången gillt så skrällde det till och jag vann 15.000 kronor, herregud jag höll på att svimma.. Så nu vet ni att det går att vinna, det gäller bara att deltaga.
Så vill ni pröva, så bege er iväg och gör ett försök.

Idag är det fredag och solen skiner faktiskt. Jag började min dag på gymmet idag. Klockan 08.30 satt jag på spinningcykeln och klev inte av förrän en timme senare, helt genomblöt av svett.. Men så gött när man väl har kommit hem och duschat, man mår så himla bra...Nu ska här fixas lite mat och sen får vi se om det blir utgång idag eller inte, ha det gott!

Måndagen den 20 Juli

Sista semesterveckan både sorgligt och skönt på samma gång, fast mest sorgligt. Det har ju inte varit så över sig med vädret, visst har det varit sol, men mest regn.. Men man får lov att fördriva dagarna på bästa sätt oavsett väder. Det har blivit en del minigolf och en del fikande. Men även träning för min del så inte vågen tippar över åt fel håll.

Vi var handlade på Willys förra veckan och där fick jag den här söta potatisen i påsen.Ett sött litet hjärta, visst är det förunderligt vilka former det kan bli.

Vad har vi annars pysslat med i veckan som gått, jo det har varit en del svamplock och den jakten har varit lyckad. Detta är nog den tredje kastrullen med kantareller denna veckan. Mums!Sen har vi varit på bilbingo.. Måste säga att det är riktigt kul även om inte vi haft någon tur än. Men min kompis har vunnit åtskilliga tusenlappar, sist kammade hon hem 6.500 kr.. Det var i Axvall Fredags. På Onsdag bär det iväg till Timmersdala och då ska vi bara vinna.. Ni borde testa det någongång, riktigt roligt!Här hinns det med både att spela bingo och messa inte illa....
Ha det så gott, nu ska vi äta lite mat och sen ska vi spela minigolf i eftermiddag.

Då var man inne på sin andra semestervecka då!

Halloj i stugorna! Fasen vad tiden går fort när man är ledig. Min första vecka var vi nere i Falkenberg och gottade oss. Allt var perfekt förutom väderleken. Men vad gör väl det när det finns ett handlingsparadis "ULLARED". Herrgud vad mycket människor samlade på ett och samma ställe.Där hittar man alltid lite smått och gott! Jakten på varor kan börja........Vi hade med oss en shoppingkompis oxå.Sex timmar senare........................... Ser ut som om jag har mer i korgen än dig Birgitta. Kan det vara möjligt
?


Men någon vågade ta sig ett dopp........ 20 grader var det i vattnet...När man är i Falkenberg bara måste man äta färsk fisk...Färska räkor 299 kr kilot, men vem bryr sig på semestern.


Myspys på terassen när Mattias och Malin var och hälsade på..Tack för besöket!

Semester med regn och sol.

Ja då är man inne på sin andra dag på semestern och idag var det åskedax igen. Men som tur var så försvann den ganska fort. Igår var det minsann ännu blötare men vad som är positivt med detta regnande är att svampen växer till sig. På vår eftermiddagsprommis igår så plockade vi en hel påse full med härligt gyllengula kantareller. Synd bara att det inte blir så mycket kvar när man rensat och förvällt. Men visst ser det gott ut!Tror att jag ska smörsteka dem till kvällen och göra en riktigt god macka, mums!

Igår förmiddag var vi på KSS och hälsade på vår nye lille släkting en liten grabb och så sööt . Vi fikade där och sen tog vi en tur till närliggande köpcentra för att endast fönstershoppa. Jag klarade det galant men det var inte lika lyckat för sonen som hittade ett spel som han köpte med sig hem (han hade egna pengar).

Nu sitter vi och undrar om vi ska dra till kusten idag eller imorrn, vädret är ju inte det allra bästa men där är det något bättre. Vi får väl se vad vi kommer fram till. Ha en bra dag alla!

Söndag igen och bara lediga dagar framöver......

Igår var vi ute och handlade lite och då hittade jag en ny pool till Lexeman (till extrapris) när vi kom hem så skulle vi fylla den. Snacka om lycklig hund! Vattenfyllaren var inte lika glad för det tog ju sin lilla tid och hunden i fråga ville då visst inte vänta med att hoppa i. Vet inte vem som var blötast av dem..

Så sen dess har här badats hur många gånger som helst, Lexeman älskar sin pool.

Jag fick ett jättefint blomsterarrangemang av mina vänninor för ett tag sen och nu har ju dess datum passerat. Jag tog mig en promenad i min lilla trädgård och plockade ihop lite utav vart och komponerade en variant som blev så här, fint va?Igår kväll grillade vi och åt gott och det blev lite sent så idag är jag lite trött. Tror jag ska lägga mig och rasta en stund. Freddan har åkt till Sommarland så jag kan göra som jag vill idag. Vila först och sen ta tag snabeldraken och köra en sväng på jakt efter dammråttorna som inte gömmer sig så väl som jag vill. Ha en fin dag!


Blixt och dunder

Det kan man säga att det varit idag, hujeda mig vad det är otäckt. Visste ni att: En enda blixt kan ge energi och el till en by i ca 100 år. Man jobbar på att försöka fånga en blixt men hittills har man inte lyckats.
Man kan räkna efter knallen så man kan se hur långt bort åskvädret är och så här gör du: Räkna antalet sekunder mellan blixt och dunder och dela med tre. Det resultatet du då får fram är det ungefärliga avståndet i kilometer till blixten. Ett åskväder anses farligt nära om dundret hörs mindre än 10 sekunder efter blixten.
Och jag som trodde jag var säker i bilen, tji fick jag. Hör här! Det bästa skyddet påstås ju vara metallstrukturer som t.ex bilar. Men om du sitter i en bil så ska du undvika att ha kontakt med växelspaken, pedalerna och ratten. Det finns en konstruktion som heter Faradays bur som är ett utrymme som är uppbyggt av armerad betong
denna byggnad har gjorts för att avskärma från andra elektriska fält.
Beviset på att bilen inte var det allra bästa skyddet alltid kom i höstas då två damer var ute och körde när blixten slog ner  rätt genom taket. Fodret i taket började brinna och mellan rattens och förarens händer skapades det som en svetslåga som blev till allvarliga brännsår på föraren. Som tur var så överlevde dessa damer (ont krut förgås inte så lätt) som befann sig i bilen men de fick allvarliga hörselskador av den mycket höga smällen.

Så är man inomhus så ska man dra ur alla kontakter, telefonjack och antenner och andra saker som kan leda ström. Om huset saknar åskledare ska du inte prata i telefon, titta på tv och vara i närheten av rörledningar och andra saker som leder ström. 
Om du är utomhus ska du tänka på att: Inte befinna sig på havet, där är det störst risk att åskan slår ner. Undvik höga kullar eller åsar, för när du kommer högt upp ökar risken att åskan lättare söker sig till dig. Undvik även sänkor som samlar vatten för om blixten slår ner söker den sig gärna till något som leder elektricitet. Undvik  träd elller höga föremål som blixten kan slå ner i, även öppna ytor.
Hur vi än vänder på det så är vi säkrast innomhus och det känns bra att veta för mig som är åskrädd. Nog om detta och jag hoppas att det dröjer till nästa åskväder. Natta folket och sov gott!!!
 

RSS 2.0