Räddat en kaja!!!

Ja, nu har man arbetat klart veckans andra dag, och det är bara 7 dagar kvar till avresa. Fasen vad jag längtar!! Men till dagens händelse. Idag fick vi besök på cafet och inte bara av gäster. De gäster som satt och fikade tycktes väldigt upprörda och in genom dörren hade en stor kaja flugit in. Attans! Hur fasen skulle vi få ut den nu då. Den flög helt skräckslagen fram och tillbaka och kraschade in i våra stora fönsterrutor gång på gång. Sista kraschen gav nog kajan en rejäl hjärnskakning för den landade mellan blommorna i vårt stora fönster.. Alla gäster stod upp och vi visste inte riktigt vad vi skulle göra. Men tillslut kom jag på att vi kunde ta en filt och slänga över den och försöka att lyfta den ut. Sagt och gjort, jag hämtade en filt, men fegade ut i sista sekund och lämnade över filten till en man som var där och fikade. Han la försiktigt filten över kajan och lyfte varsamt ut och satte ner honom på backen utanför. Kajstackarn satt där en bra stund och bara titta, men efter ytterligare en stund så började den röra på huvudet och lite senare hoppade den iväg. När ytterligare en stund förflutet så såg vi den flyga iväg.. Vi var så glada, för trots att det bara var en kaja, så är även det ett liv, som vi hade räddat!!! Natta, natta!


Bara tio dagar kvar till Samos

Nedräknigen har börjat.....Snart är det dax att bege sig på en liten semestertripp till den vackra ön Samos. Vårt plan går 06.45 från Landvetter och själva flygresan tar bara 3,5 timma. Jämför man med flygturen till Thailand på 14 tim så detta bara ett stenkast bort. Vi ska bo på ett litet familjeägt hotell nära stranden som heter Kallasti i byn Pythagorion.
Sola, bada, äta och dricka gott och sen fara runt lite och kolla. Åka över till Turkiet en sväng och shoppa tänkte vi oxå hinna med.
Lite fakta om Samos

Ö-grupp

Östra Egeiska

Huvudstad

Samos stad

Folkmängd

33800

Yta

478 km2


Pythagorion

Pythagorion.

Ha det bäst där ute!

RSS 2.0