-19 grader och dagens datum är 30/1

Godmorgon på er där ute i kylan idag var det bistert att gå morgonpromenaden. Man får pälsa på sig allt man har för att inte frysa. Stackars Lexus, måste bli kallt för honom oxå även om han älskar snö och kyla. Idag är det Lördag och vi sov lite längre än vad vi brukar vilket är skönt. Kom väl upp runt 08.00. Nu har vi som sagt varit ute en runda och jag har fått i mig lite frukost.
Idag blir det lite utav vart, tänkte börja med att gå till biblioteket och lämna tillbaka lite böcker men även låna lite nya. Till den nya kursen ska man ha att skriva vetenskapliga uppsatser, hur kul lät det? Javäl det ska nog gå vägen detta oxå, man klarar det man vill, så är det ju.
Efter bibblan ska jag ta en tur och leta efter en liten fönsterlampa, min gamla har åkt i golvet och gått sönder. Sist blir det till att handla mat innan jag styr kosan hemåt. Sen får vi se vad som händer mer idag!! Ha en bra Lördag!


Lite fina tulpaner får pryda mitt köksbord, snart även om man inte kan tro det, så är det vår!

Snö, snö och ännu mera snö!

Ja, nu har vi väl fått en vinter som heter duga. Snön har legat i över två månader och det verkar inte som om den ska gå bort än på länge. Jag för min del tycker att det är helt ok, för det första så blir det mycket ljusare och för det andra så blir det mycket renare. Men inte nog med det ungarna har något att göra och även vi gamlingar som får skotta. Skotta ja, det blir gratis träning så inget gnäll tack.. Bara positiva egenskaper med snö och här kommer några vintervyer.Hm, undrar vad som döljer sig här under, det luktar något....Nu jäklar ska jag ta fast dig!Lexus ska ju egentligen tycka om att jaga fåglar men hans intresse är mycket större när det gäller sork, möss och annat smått och gott.  Luktsinnet är det inget fel på!!

Ha det gott i kylan, kram


Måste få igång min stegräknare

I julklapp förra julen fick vi anställda en stegräknare och  meningen med den är att man ska registrera sig på nätet och tävla mot varandra i lag. Jag fick igång min men den stämde inte alls. Jag hade travat och gått stora Bölaholmsrundan på em och morgonprommisen med Lexeman + allt annat och mätaren stod på 6500 steg typ.. När jag var med i Tappa.se så hade de rundorna gett minst det dubbla. Vet inte vad som är fel, men roligt är det inte. Vad gör jag för fel??

Nu är söndagen snart till ända och Johan Falk väntar på mig!! Ha det mys där ute.kramizAftonbladet, nära dig!

Halloj! Idag har sonen och jag varit ute på en runda och delat ut Aftonbladet, för imorrn ska han börja sälja och det gäller ju att knyta kontakter. Ganska givmilt av Aftonbladet att bjuda på en tidning med bilaga när en ny försäljare börjar. Kan säg att det var inte svårt att bli av med dem. Vi hade kunnat haft det dubbla med tidningar och de hade tagit slut de oxå.. Vi hade en riktigt trevlig stund i kylan och nu snart vankas det mat och den sedvanliga långpromenaden. Ha det bäst!


En snygging som älskar snö!

Så här trött blir man när man varit ute på ett träningspass med matte.Ta sig fram i djup snö är även jobbigt för en hund (tydligen).

Äntligen har min nya mobil anlänt!

Hej gott folk! Äntligen kom min efterlängtade mobil idag, som jag saknat den. Att inte ha mobil gör att man blir helt utanför världen. Nej, så illa är det inte men jag har min mobil till så mycket.. För det första så är den med mig överallt liggandes i fickan, bara det kändes tomt dessa dagar, men inte nog med det, hur kommer man upp på morgonen utan mobil??? Ja, inga väckarklockor fanns kvar i detta hus men jag fick förlita mig på Fredde och att han vaknade och väckte mig. Det har gått bra men ack så jobbigt. För det tredje så har jag alltid en hörsnäcka med P3 i örat när jag promenerar med min hund och det har jag saknat.. Morgonpasset och Christer i P3 har varit det svåraste.
 Men nu är lyckan fullständig förutom att jag inte har riktig koll på "den nya" och jag kan inte ringa till någon med mobilnummer för alla nummer fanns i den gamla trasiga och där förblev de. Så om någon undrar varför jag inte ringer så finns det en anledning, jag bryr mig fortfarande..
Nu ska jag och sonen mysa med pizza och tv gluttning. Imorgon ska det bli utkörning av Aftonbladet, så är det någon som vill ha en tidning framöver på Söndagar så är det bara att höra av sig.. Kramiz och ha en underbar Fredag!

I vår blir det inte billigt, någon som har ett extrajobb???

Små barn är ju dyra i drift, det ska skaffas både det ena och det andra men tonåringar är ännu värre!!!! Min son ska konfirmera sig och det är väl bra men det plockar pengar.. Han valde att gå fotbollskonfa och det är ju toppen att kombinera Guds ord med fotboll, för det skapar motivation hos ungdomarna. Men det köstar pengar oxå! Nu vecka 7 ska de iväg på skidresa, en toppenkul grej som kostar mig 3.200 + hyra av skidor, pjäxor samt fickpengar.. Inte lätt för en ensamstående mamma att beta av. Sen tillkommer ett fotbollsläger fram igenom till Danmark och vad det kommer att kosta har inte framkommit än. Jag tycker det är toppen med sådana här grejer men det känns i plånboken och mycket får man försumma för egen del. Men inte nog med detta, det ska ju vara moped oxå. Numer måste man ta körkort för att få köra moppe och min son ska ha en EU- moppe och då måste man gå på trafikskola och inskaffa sig ett körkort. Detta körkort kommer att gå på cirka 5000 kr och då har man inget att åka på. Sen ska man skaffa en moppe, en skoter, och vad den kostar vågar jag inte tänka på. Klart vi tänker begagnat men man får nog räkna med ca. 15.000.Så i år som ni förstår så blir det ingen resa för min del utan jobba så mycket det går samt ta min kandidat examen...
19 Juni ska det bli konfirmation och det är väl inte helt gratis heller.
Men vill man ha nåt, får man göra nåt,  så i helgen blir det till att börja sälja Aftonbladet. Varje Söndag ska grabben sälja tidning och börja tjäna lite egna pengar som kan vara till hjälp inför alla utgifter som komma skall...
Jag vill inte klaga men vad skönt om jag ror detta iland! Nästa år blir det i allafall Thailand. För då fyller jag 50, ja ni hörde rätt och mellanpöjken blir 30 och det ska firas!!
Ha det gott där ute!

Med extra försäkring tror man att man är trygg!!!

Jag är ju i händelsernas centrum alltid och man kan ju fråga sig varför det är så!!! Jag har haft lite strul med min bil, en blinkande lampa talade om för mig att motorn var överhettad stanna bilen!!! Hjälp, ja, vad gör man? Stannar är klart! Ringde in till Berlina bil och de sa att jag skulle vänta tills bilen kallnat och sen köra igen så jag tog mig dit in. Felet  var en givare som gett sig! Hm! När jag satt där inne så ringde jag mitt försäkringsbolag, min försäkring med bilassistans hade gått ut. Jag tecknade en ny!! Nu kunde jag känna mig trygg, trodde jag! Veckan därpå, tidig morgon skulle jag åka iväg till arbetet, då lyste varningslampan för ABS. kör inte. FAN! Jag blev hämtad av min kollega och ringde sen bilassistans som skulle åka ut och hämta bilen under dagen. Jag skulle få en hyrbil GRATIS i tre dagar, jippie, kan det bli bättre???

Tydligen! Bilen var borta när jag kom hem, jag hade hämtat en hyrbil, en Renult som var väldans kul att köra. Bilen min var på verkstaden hela veckan. På Måndagen veckan efter ringde verkstan och sa att min bil var klar, de hade bytt en fjäder. Hm, någon fjäder var det inget fel på, men, men... Jag skiftade bilar efter jobbet och kom strax innan Källby då det började dunka och slå på höger fram, jag tog mig hem i 40 km/tim och mäkta sur..

På kvällspromenade med Lexeman träffade jag mina grannar och jag beklagade mig för bilen som bara var 3 år och redan börjat krångla.. Då fick jag minsann höra.
Bärgarkillen hade efter många om och men fått upp bilen på bärgarn och när han kom i kurvan så hade han tydligen inte satt fast den ordentligt så den for i backen, smack.... Detta berättade min granne som hade stått och sett alltihop!! Ingen hade berättat för mig, kallas vad?? SMITNING!

Sen var det några riktigt arga dygn och telefonsamtal, killen i fråga hade då inte gjort något, inte tappat bilen, nej då!!
Tillslut fick jag honom att åka till Berlina bil och kolla med dom..
HJULHUSET TRASIGT; MÅSTE BYTAS
REGSKYLTEN ser ut som om någon har stått och slått med hammarn på den ett bra tag
GRILLEN MÅSTE BYTAS UT

FY FAN, och så tänker man smita!!! Nu har jag kommit så långt att detta lilla bilassistansföretag i Lidköping gått med på att betala dessa ovannämnda saker, men inte fjädern.
Jag hävdar att fjädern var hel när jag åkte hemifrån, han hävdar att det var det första han kollade när han kom på plats.. VILKET OXÅ VISADE SIG VARA EN LÖGN!! Tack snälla granne för att du ser allt.
Han hade inte kollat utan bara satt sig i bilen och kört ut.

Nu är en anmälan inskickad till ARN allmänna reklamationsnämnden, rätt ska ta mig tusan vara rätt!!! Det är mitt motto! Så nu åker jag omkring i en trasig bil och tycker att människor som inte kan stå för det de gjort är väldigt lite värda i mina ögon. SKA DET VARA SÅ HÄR???

Så passa er för bilassistans. När detta är överstökat så ska jag ta bort den där skiten på en gång...

Ha det gott där ute och akta er för oseriösa bärgare!! Kramizen

Allt på en gång!

Gokväll! Idag har det varit en händelserik dag! Först var det arbetet som kallade fram till klockan 16.00 efter det skulle vovven få sin promenad. Hem och stassa om och sen iväg till Mariestad för att kolla upp ett projekt. Jag konstaterade att det var väldigt länge sen jag varit i Mariestad. Men hittade dit jag skulle och projektet såg mycket bra ut. Nu gäller det bara att välja och att välja rätt. Hm, inte helt lätt!

På dagen idag sprang jag på en person som jag tänkt ringa för att fråga om uppslag till min C-uppsats, och på mitt arbete till och med. Snacka om flyt! Vi kom fram till någon väldans bra idé som jag ska spåna vidare på.

Och nu har jag beställt en ny mobiltelefon, tappade min i backen tidigare idag och fick inte igång den mer. Mobilen kan jag bara inte vara utan! Så nu fick det bli ett köp av en Ericsson denna gång.

En turkos, tror den blir meget bra till mig!
Nu ska jag slänga mig i bingen för imorgon är en ny dag, natta!

Det var länge sen man var här!

Hej allihop! Nu var tillbaka igen! Jul och nyår har passerat och det är ett alldeles nytt fräscht år 2010 närmare bestämt. Jag tänkte att skulle skärpa till mig lite och börja blogga igen.
Denna vintern kan vi ju inte klaga, det har både varit kallt och varit mycket snö. Både skridskor och skidor har kommit till pass. Lite vinterbilder kanske? Så ni inte glömmer vad fint det var!Den störste snöälskaren av alla "Lexus", hans liv är på topp nu. Vad kan vara bättre än att få springa och "bola" = (ner med huvudet och grosa runt) i ett vinterlandskap.

Idag har vi varit på Kinnekullegården och ätit middag, det var en riktig höjdare. Efter intag så är det motion go vänner och det får man när man har hund, vare sig man vill eller inte. En prommis på en och en halv timma är balsam för själen och gör gott för flåset.
Ikväll blir det Johan Falk, synd bara att allt som är värt att se sänds så sent en Söndagskväll. Den börjar visserligen 21.00 men håller på till strax före tolv, puh, och jag som ska upp halv sex imorrn. Nåväl, allt går om man vill är ju mitt motto så Falken blir det. Ha det gott i stugorna så hörs vi inom kort, kramizen!

RSS 2.0