Några tänkvärda ordspråk och citat



Tålamod är en blomma som inte växer i alla trädgårdar.

 Franskt ordspråk

                           

Det är små val vi gör varje dag som bestämmer normen för resten av våra liv.

 Muhammed Ali

                


Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat.
Källa: Nalle Puh


Han är ju inte dum egentligen, han har bara otur när han tänker.


Källa: Bert Karlsson om Bosse Ringholm, skolkamraten från Skövde


Smarrigt bröd till soppan!!

Focaccia med getost och rosmarin

Ingredienser
Portioner: 8 stycken

25 g jäst 
3 dl vatten
3 msk olivolja 
1 tsk salt 
7-8 dl vetemjöl 

FYLLNING
10 marinerade soltorkade tomater 
25 oliver
125 g getost eller fårost
färsk rosmarin 
olivolja, gärna med citronsmak
flingsalt 

Focaccia med getost och rosmarin

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°C. Rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olivolja, salt och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
2. Skär tomaterna i bitar. Låt oliverna rinna av och skär eller smula osten i bitar.
3. Sätt ugnen på 250 C.
4. Tag upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den ev. med resten av mjölet. Dela degen i 8 bitar. Forma varje bit till en rund bulle. Platta eller kavla ut den till ca 10 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Låt dem jäsa ca 15 minuter.
6. Tryck ner tomater, oliver, getost och små rosmarinkvistar i degen. Ringla över olivoljan och strö över lite flingsalt.
7. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
8. Servera bröden med en sallad, parmaskinka eller salami.

FÖR ALLA?
Innehåller mjölk och gluten.


I Fredags hade jag storfrämmat!




Visst är hon go som gull? Mitt lilla barnbarn tre månader gammal.

Nu var det dax att säga natta!

     


För det är en dag imorgon oxå, tro`t eller ej.  En kvinna i min ålder behöver sin skönhetssömn för att inte skrämma slag på alla som hon kommer att möta under morgonen/dagen. Det är bara att inse fakta! MAN BLIR INTE YNGRE, men man blir klokare med åren.. Kram och natta på er!

Söndag början eller slutet på veckan?

Ja, det kan man ju diskutera. För mig är det nog sista dagen i veckan. Har inte fått så mycket gjort idag som jag tänkt men haft besök av lillebror med flickvän från Japan.



Sen kom även min brors dotter Madelene och hennes pojkvän och lilla Klara. Då sattes kaffehurran på och glassen åkte fram.







                                  

"KAFFETÅREN DEN BÄSTA ÄR AV ALLA JORDISKA DRYCKER"




Det har varit en alldeles, alldeles underbar Söndag., som nu börjar att lida mot sitt slut. Måste sätta igång med lite planering inför morgondagen så Fredde har något och äta och även jag själv. Jag undrar vad det månde bliva?? Något med köttfärs kanske? Vi får se vad jag hittar på, i värsta fall så blir det köttfärssås och spagetti, det går alltid hem.


       MUMS FILIBABBA!!!!!

I Love to travel

Ja det är alldeles sant. Hade man bara tillräckligt med pengar så skulle jag vara på resande fot hela tiden. Nu råkar det ju vara så att man är en fattig student så den strategin fungerar dåligt. Men det har ändå blivet en del genom åren. Senast var vi på regniga Mallorca och göttade oss en vecka. Här är min privatchaufför Fredrik som guidade mig genom Alcudia.





Vilket kunde behövas efter besök på likörfabriken.




Nu är det bara arbete dygnet runt  för att kunna genomföra en ny tripp i vinter. Då ska vi återvända till Thailand. Detta land har jag blivet förälskat i!!




Välkommen till min nya blogg!

Välkomna in till modhs area! Va kul att just du hitta hit!! Nu ska jag titta runt och försöka lära mig hur det fungerar här inne och sen återkommer jag, kram så länge

RSS 2.0