Tisdagens tema är "vild"

Godmorgon govänner, denna Tisdag är temat VILD. Här sitter vi på ett från början vilt djur men som människan tagit över och gjort tama. Bilden är ifrån Thailand och man blev alldeles vild av den vackra djungeln och elefantturen. Vår elefant var lite vild emellanåt och gjorde sina språng. Ha en bäst Tisdag! Fler bilder kan ni kika på här


Temat i fototriss denna vecka är "mjukt"!

Det finns mycket som är mjukt och tolkningen är ju fri så här kommer mina bidrag.

Först ut är en riktig mjukistomte! Denne lille nisse har besökt oss de senaste åren.



En mjuk kaka är inte heller så dumt.



Men vad går upp mot en mjuk alldeles nyfödd liten bebis!



Titta in på fototriss där det finns fler fina bilder

Det händer mycket på en helg!

Hallå go vänner! Nu har jag nästan sviket er! För första gången så har jag inte varit inne sen i Fredags, men jag har haft att göra, bara så ni vet. Det var ju så om ni minns att jag skulle på date och Freddan på disco i Fredags. Vi hade mycket trevligt båda han och jag.  Jag fick den äran att gå till Eddies, som öppnat i ny regi i Lidköping. Det är samma ägare som på restaurangen på Spiken. Min kavaljer började med att säga att ikväll betalar jag bara så du vet. Vi tog en hummer soppa med pilgrimsmusslor och till detta bröd och ett lätt rödvin.( Man kan faktiskt dricka rött även till fisk bara det inte är för tungt). Till varmrätt åt vi halstrad gös med någon form av potatiskaka, kantarell och någom mumsig sås som jag inte minns namnet på- Efterrätt orkades inte med men vi tog en whiskey i lobbyn. Dit ska ni gå och äta för det var hur gott som helst och mysigt. Efter restaurangbesöket blev det ett glas vin uppe hos min vän innan det var dax att möta upp med sonen och ta nattbussen hem.
Sen vart det Lördag och när jag vaknade var klockan åtta och hunden ville gå ut. Promenix en timma och sen frukost. Vid 11.00 var det fotboll GIF-Skara. GIF vann med 6-1. Lilla Frejis kom ner i halvlek för hon ska vara med mig tills på söndag. När vi gick hem efter matchen blåste det halv storm. Vi tog vägen förbi parken för det var loppis där, var inne en kortis och hälsade på. Timmen senare kom Mattias med flickvän från Göteborg. Handlade och fixade inför kvällen då vi käkade den varma smörgåstårtan, mums. Kvällen blev sen och fram emot halv två åkte min vän hem och alla kom i säng. Lagom att jag krupit ner i sängen så vaknade lillan och sen vart det som det vart med sömnen. Söndagens bravader tar jag imorrn för nu är jag såååå trött, natta folket vart ni än befinner er och sov gott!

Idag är Fredagsfärgen brun!



En gammal orgel som jag köpte på auktion en gång för 50 kr är en underbar möbel som går att spela på. Men den sak som betyder mest för mig är den som hänger ovanför. Den gömde min farfar när gamarna började härja efter farmors bortgång  för att jag skulle få nåt minne efter dem. Det är den enda ägodel jag har efter dem och den betyder mycket för mig. Fler bilder i temat brun hittar ni hos fredagsfärger.


Godmorgon!

Vaknade av mig själv idag utan klocka. Skönt! En liten kaffekopp innan det var dax att gå ut med Lexus. Blev väldigt förvånad när det var fullt med arbetare borta vid dagiset, jag trodde det var Lördag idag. Nog för att det går fort men man behöver ju inte hasta ännu mer. Nu har jag intagit frukost och ska påbörja lite städning tänkte jag. Min son med flickvän kommer hem i helgen och vi ska fira hans 27 årsdag som var den 22/9.  Så idag ska här fixas! Först lite städning och sen en tur till stan för inhandling av present och även mat. Han har beställt varm smörgåstårta i morrnkväll, så det får väl bli det. Det ni är väldans gott! Recept kommer längre ner på sidan.
Se blir det till att fixa lite med papper och telefonsamtal som gäller mitt uppdrag. Men ikväll folket, då ska Freddan på disco och jag ska på date. Det blir att gå ut och äta nåt gott och jag får väl dricka mineralvatten för jag måste ju köra hem. Imorgon förmiddag kommer sonen med flickvän och vi får se vad vi hittar på på dagen, på kvällen blir det mys iallafall.
Nu ska ni få ta del av receptet.

Varm smörgåstårta (köp en smörgåstårtsbotten)

1:a lagret

5 kokta ägg(delas i små bitar)
ca 4 msk majonäs
2 msk dill
salt och peppar
Detta blandas samman.

2:a lagret

1 stor burk cream fraice
1 purjolök(strimlad)
2 pkt bacon (klippta och stekta)
8-10 skivor skinka (skurna i bitar)
salt och peppar
Detta blandas samman

Vispa äggvita till skum, bred på över + skivade tomater. in i ugnen 225 grader i 20-30 minuter.
Serveras med sallad. Smaklig måltid!



Hej go vänner!

Idag har jag varit busy woman. Så nåt skriveri lär det inte bli ikväll, men jag kan upplysa om att det varit en alldeles förträfflig dag och ni får veta mer imorgon. Natta på er vart ni än befinner er!

Gokväll kära bloggare!

Nu var denna Onsdagen snart till ända. Det har varit en bra dag med en hel del att göra. I morse var sotarn här och kollade över braskaminen så nu är den "fit for fight" att elda i igen. Tack för det!
Förmiddagen bestod av en hel del telefonsamtal som var tvungna att ringas och resten ägnade jag åt föreläsningar i ämnet psykiatri. Väldigt intressant! Käkade en ganska tidig lunch för att komma ut i skogen så snabbt som möjligt denna vackra dag. Hemkommen därifrån så var det till att fixa sig iordning och åka och jobba på företaget ett par timmar. Ikväll har jag städat och fixat och när det var klart så tände jag en himla massa ljus och satte mig för att mysa. Finns det nåt bättre när mörkret faller på än att tända massor med ljus? Skulle väl vara att göra en brasa i kaminen då. Som alltid i slutet på dagen så hamnar jag här och skriver lite.



Imorgon ska jag in till högskolan och grupparbeta på förmiddagen och sen har jag ett inte allt för roligt möte som stundar. Men med en positiv inställning ska det nog gå bra. Sköt om er där ute och sov gott så hörs vi morrn

Oboy, vilket vackert väder!

Solen har skinet idag! Denna dag har bestått av hälften plugg och hälften jobb. Varit inne och jobbat halva dagen på mitt gamla kneg, vilket var trevligt. En riktig långtur med vovven blev det på eftermiddagen och ikväll har jag varit på företaget och taktilat. Det är inte svårt att få en dag att gå, tiden fullkomligt springer iväg. Men jag inbillar mig att när tiden går fort så måste man ju ha bra, i annat fall hade väl tiden krupit fram eller?
Dagen avslutas nästan alltid här inne på bloggen, som nu. Här kommer lite fina bilder: Den första är på ett vackert spindelnät som jag fick ögonen på i morse. Nu är dessa bilder tagna med mobilen så jag hoppas att ni ser spindelnätet. Hade jag haft digitalkameran så hade skärpan blivit bättre och bilden tydlgare, men den är så jobbig att släpa på. Mobilen är ju alltid med!




Ett vackert höstträd.



Ett träd som lyser alldeles eldrött och sprakande.




Nu gulnar björken, krassen slokar och alla klagar på regn som tokar.
Hösten är här hör man beständigt, snart är det mörkt och allt är eländigt.
Då slår jag faktisk dövörat till och säger:
Hösten, den hör mig till med friska vindar och björnbärssnår och svamp i markerna, vart jag går.
Och vilka färger och vilken prakt,! Välkommen hösten, nu är det sagt.
(Brita af Geijerstam)


Natta go vänner och dröm sött!

Tisdagstema "Barnsligt"

Jag tog mig en ordentlig funderare först, det är ju så mycket som kan vara barnsligt men här kommer mitt  Tisdagstema 
Snacka om barnsligt! Men kul! Här hemma i Sverige kör jag C3 men i Alcudia där fick Freddan köra C2 och det var barnsligt kul. Vet inte hur många strög vi körde i stan/byn men det var många. Barnsligt kul och tänk vad bra för miljön, med en trampebil. Ha en underbar Tisdag


22 September för 27 år sen

Morrn! Den 22 September för 27 år sen klockan 08.10 föddes ett litet gossebarn,  4100 g och 53 cm lång,mitt andra barn. GRATTIS Mattias på din dag! Herregud vad tiden går fort, det känns inte som om det vore så länge sen. Nu är du 1.94 cm/90kg tung bestående av bara muskler. Vi ses i helgen!

Denna helgen då? Det har varit mycket fotboll,alliansträning för Freddan i Lördags och match emot Ardala igår. Mor var med som alltid och stod vid sidan av och hejade. Nu hade de inte så stor chans igår för de spelade mot serieledarna och de var alla ett år äldre. Ett år i fotbollsvärlden gör ganska mycket. De hinner utvecklas mycket till det bättre på ett år. Men de gjorde en bra match. Första halvlek fick serieledarna in tre mål men i andra höll de nollan. Så ni gjorde ett fantastiskt jobb grabbar! Nu återstår bara en match hemma nästa Lördag och sen är det upphåll (tack och lov) ett par veckor. Då kanske vi kan komma iväg till stan en Lördag för en gång skull och få mysa lite, Efter fotbollen så åkte vi till min äldste son och fikade och jag fick träffa mitt lilla barnbarn..
Här kommer lite fina bilder: Det finns alla regnbågens färger där ute i naturen.









Denna sista bild tog jag i morse när jag gick min vanliga morgonpromenad. Solens strålar ner emellan träden och man får en så härlig känsla. Visst är det underbart att leva och få uppleva alla dessa fina små guldkorn i vardagen.
Ha en riktigt fin dag, kram på er!

Kroppsdelar är veckans tema i fototriss.

Först ut: Händer. Min vänsterhand och sonens högerhand. Visst finns det en viss likhet om man bortser från ålderstecknen på min.



Andra bilden får bli nos. Han ser lite uppblåst ut beroende på det ben han har stoppat in på tvären.




Tredje bilden: Tonårsfötter. Dessa fötter är tretton år, men dess ålder kan man inte gissa med sockar på.



Fler bilder hittar ni på fototriss

Godmorgon kära bloggare!

Klockan ringde ilsket 06.00, vad är det för en dag? Lördag, skönt, men varför i herrans namn ringer det då???
Visst ja, alliansträning var det ju. Freddan och några till ska vara i Axvall 08.30 och jag ska köra, Upp och en snabbdusch och sen ut med en förvirrad Lexus som undrar vad som står på. Hem och fixa frukost och en STOR kopp kaffe för att vakna till ordentligt. Klockan 07.50 åkte vi och hämta upp de andra grabbarna och drog iväg till Axvall. När jag lämnat av dem så styrde jag kosan hemåt igen och hem till mor för att ta kort på några cyklar som ska läggas ut på blocket. Efter plåttagning åkte jag fram till ICA för att inhandla lite mat. Nu är jag hemma igen och tänkte ta det lite lugnt en stund innan jag påbörjar nåt projekt. Vi hörs i kvällningen, ha en riktigt fin dag!

Här kommer en Fredagsfin kille!



Och sen mitt favoritställe...skogen!





En ensam klöverblomma kan oxå vara fin!


Äntligen Fredag!

Så himla gött! Idag har det varit rena snurren och jag undrar allt som oftast när det ska bli mindre snurrigt. Jag har alldeles för många järn i elden och tar på mig ännu mer. Karusellen bara snurrar på och jag med den! Puh!
I morse var vi uppe före tuppen och hann med en promenix innan det blev dax för dusch och frukost. Fredde åkte till sin skola  och jag till min. Vi var 5 av 7 gruppmedlemmar som var med och arbeta idag. Det flöt på ganska bra när vi väl kommit igång. Vi har nämligen fått fyra olika fallbeskrivningar som vi ska ställa diagnos förklara hur man behandlar och hur man bemöter. Mycket intressant, vi hann klart den första och började på den andra sen var klockan 11.00 och det var dax för seminarium. Min mobil ringde oavbrutet, det var både kunder och angående ett nytt uppdrag som jag åtagit mig, Tillslut var jag tvungen att stänga av den. Seminariet gick oxå bra och när klockan var 12.30 var det bara att sätta sig i bilen och gasa till Götene. Först ner till företaget och sen till banken. När jag var klar där framme och kom innanför dörren så ringde telefon och det var åter igen angående mitt nya uppdrag. Slängde i mig en soppa och sen la jag mobilen på bordet och begav mig ut med vovven. Nu ville jag bara vara en stund och det fick jag. När jag hem så hade jag ytterligare samtal att ta tag i men nu folket, har jag tagit helg! Ska bli skönt!  Nu sitter jag och pustar en stund har precis städat lite lätt och snart ska jag fram och handla. Ikväll har jag lovat sonen att vi ska äta pizza, så då slipper jag laga någon mat.

Visste ni att:
Fredag är en
veckodag som i Norden är, enligt vissa forskare, uppkallad efter den fornnordiska guden Odens hustru Frigg. Andra forskare menar dock att den uppkallats efter gudinnan Freja - som eventuellt var samma gudinna som Frigg.


Ha en skön Fredagskväll!


Kan aldrig bestämma mig!

Nu har jag suttit och gjort en ny inlämning tills i morgon. Vi ska träffas redan 09.00 för att gruppa i ämnet psykiatri och efter det är det seminarium. Jag kände att jag inte var helt nöjd med det som jag lämnat in så nu gjorde jag en annan variant, den blev bättre! Vad har hänt annars idag då? Idag har jag pluggat största delen av dagen så jag känner mig rätt nöjd. 
Man kan säga att datorn har gått varm!





Jag har även hunnit med ett par längre promenader med min käre hund.
 
Varit och jobbat ett par timmar! Nu ikväll har jag tittat på sista programmet  i uttagningen i Idol. Det ska bli intressant att se hur det kommer att gå sen. Efter detta var det "Vem slår Filip och Fredrik "på 5.an. Ett lättsamt, underhållande program där de tävlar mot en vanlig dödlig i en väldans massa olika tävlingsgrenar
Och nu sitter jag här vid min dator och bloggar lite men snart, mycket snart ska jag gå och lägga mig för jag ska upp tidigt i morrn. Så vi säger väl godnatt och imorrn go vänner är det Fredag om ni glömt det! NATTA



Singing that melody, my new favorite!!!

Här kommer min nya favoritlåt, den är så himla skön, men vänta kvar till refrängen i slutet. Den gör mig så glad!!! Kram! Vad tycker ni?

Ibland får man bara andas en extra gång!

Gokväll! Som jag tidigare nämnt så läser ju jag på distans vilket är bra på många sätt. Nackdelen är att man inte träffar lärarna och kan ställa frågor. Men vi har ju det fantastiska redskapet internet och vårt arbetsrum FC. Förut har vi kunnat maila lärarna och tillslut fått svar men nu.......Ja, jag säger då det. Inför den första uppgiften som jag hade så uppstod lite frågor och inte bara för mig, vi var många som undra. Vi har skickat mail till lärarn som vi obeddes att vända oss till om vi hade frågor. Idag kom ett svar en och en halv vecka senare, när arbetet redan är inlämnat. Ett opersonligt svar till alla om att de inte var beredda på att få sådana frågor och att vi redan skulle kunna det vi frågat om. MEN HERREGUD! Vad är de till för om man inte får fråga, hade jag redan kunnat så hade jag väl för jössenamn inte gått kursen eller?? Jag blev riktigt förbannad! Jag satte mig och skrev ett svar som var lite underfundigt men innan jag skickade iväg det så tänkte jag.....Nä du Sussi, tänk dig om, det är inte värt det! Så jag raderade hela skiten och djupandades ett par gånger. Men jag kan inte påstå att jag glömt det än.



Hittade några fina höstbilder i arkivet. Nu ska jag lyssna på en föreläsningen på webben och sen ska jag sussa. Sov gott folket, vart ni än befinner er och på återhörande imöra!


God förmiddag alla bloggers!

Nu har jag kommit hem ifrån en mycket trevlig föreläsning/information om coaching. Det var på tiden att vi får börja ta tag i detta nu för vi har redan gått ett år på vår utbildning. Så nu ska vi igång och coacha båda öga mot öga och via telefon. Kan inte säga att det känns så konstigt för mig för jag har ju jobbat med detta fast jag har det inte på papper.


Så vill ni bli coachade så kontakta mig!

Nu sitter jag här och dricker en kopp kaffe och ska snart börja med middagen. Det blir tidig middag idag för jag ska iväg och jobba i eftermiddag, men först ska vi ut i skogen en sväng. Berättade jag vad som stod bakom ryggen på mig igår när jag lekte med Lexus på vår promenad? Jag stod och kastade kottar och Lexeman springer occh hämtar, när jag vände mig  så står det en stor älg och tittar på mig kanske 50 meter bort. Herregud vad rädd jag blev! Jag skyndade mig att koppla Lexus och gick snabbt därifrån. Nu är det snart älgjakt och då brukar man se dom överallt.



Jag hoppas vi slipper träffa honom idag. Ha en fortsatt bra dag så hörs vi i kvällningen, kram på er!

Gokväll kära bloggare!

Idag har det varit fullt upp precis hela dagen. För det mesta så gillar jag att ha att göra men ibland kan det bli lite stressigt. Vi startade vår morgon precis som vanligt med en runda i skogen, brr idag var det kallt så vantarna åkte på.  Hem och käka frukost och sen en dusch. Dansade runt med snabeldraken för att få bort allla dammråttor.
Var bortbjuden på fika hos en kompis på förmiddagen. Vi satt och pratade om ditten och datten och så la vi tarotkort. Jättespännande och det stämde väldigt bra in på mig just nu.

 
Tiden stack iväg snabbt och det var dax att bege sig hemåt för att fixa en snabblunch och sen ut i skogen igen. Klockan 16.00 hade vi tid hos veterinären och vi var där precis i tid. Jag skulle få lära mig att sprutor på Lexepojken. Lite pirrig var jag men det gick jättebra, han var så duktig så. Så jag fick träna ett par gånger med koksalt och sen det sista ge han sitt vaccin. Fick med en himla massa kanyler och sprutor för nu ska jag ge honom sprutor enligt schema. Till att börja med dag 3, dag 7, dag 12 etc vidare längre och längre emellan. Vi ska hålla på i 7 månader och är det så det funkar, så måste han ha en underhållsdos var 5-6 vecka. På kvittot stod 5785kr för denna gång. Hoppas bara att det hjälper!



Nu ikväll har jag varit på företaget och taktilat. Tog en sväng inom ICA och handlade lite på hemvägen.



Nu gott folk ska jag fixa iordning lite inför morgondagen. Det blir att gå upp tidigt för jag ska in till skolan och få lite mer kött på benen om coaching. Som ni vet läser jag ju till Hälsocoach. Ha det gott och på återhörande imorgon!


Veckans tema "underifrån" fototriss

Det här var en kul grej och här kommer mina tre bidrag till deltagandet i Fototriss 



 Under ett rönnbärsträd.
Dessa bär är väldigt fina som de är och användbara när man ska duka fint på höstens fest



Under ett träd: Alldeles ljuvligt när solstrålarna leker emellan bladen.



Min käre kamrat underifrån. Jag liggandes på golver för att fota, Lexus väldigt förvånad och undrar vad matte håller på med.

Fem saker om mig!



Fem saker som jag älskar:
Havet, för det ger mig rofylldhet, samt mitt hus.
Naturen, här hämtar jag min energi och får bara vara.
Mina barn, som gör livet värt att leva och som ser till att släktet lever vidare.
Mitt lilla barnbarn, som är go som gull.

Fem saker som jag inte klarar mig utan:
Min laptop, har nästan blivit som ett  gift, men är även ett arbetsredskap.
Min mobil, vad skulle jag göra utan dig? Sms:a är livet de se!
Min bil, den används mycket flitigt, utan den -ingen frihet
Mina nära och kära, ni betyder allt för mig.
Kaffe, denna underbara dryck, ska helst avnjutas på en stubbe i skogen.

Fem saker som jag avskyr:
Krig, för det är så meningslöst att döda och förstöra.
Våld i alla former, borde försvinna från vår planet.
Orättvisor av alla slag.
Lögner, vad tjänar man på att ljuga? Ingenting sanningen kommer alltid att uppdagas tillslut.
Fästingar, varför ska dessa djur finnas överhuvudtaget, de fyller ändå ingen funktion.


Fem saker som jag tycker om att äta:
Tacopaj, en riktig höjdare med mycket vitlök.
Sjötunga Walewska, något jag gärna väljer om jag äter på restaurang.
En riktigt god hotellfrukost, tänk att få sätta sig till dukat bord och välja av allt det goda.
Gratinerad hummer, med svampstuvning, salt och peppar och lök, gott!
Kladdkaka med en klick grädde till.

Fem saker jag tycker om att dricka:
Kaffetåren den bästa är av alla jordiska drycker.
Mineralvatten, älskar alla dessa bubblor.
Ett gott glas rödvin säger man inte nej till.
En gin och tonic med is och en skiva citron, är väldigt läskande.
Xante, päronkonjak, en riktig liten goding.

Nu har jag berättat lite om vad jag tycker så nu är det din tur............






Då var det Måndag igen!

En alldeles ny måndag , helt outforskad.Men så illa som på bilden är det inte med mig! Jag vaknade utvilad för en gångs skull. Var tvungen att komma iväg tidigare på morgonpromenaden för jag hade en telefontid med läkarn. Lite små kallt var det idag så det hade behövts ett par vantar men ....man kan inte tänka på allt.



Jag har även hunnit med ett samtal med min veterinär. Jag ska ju dit med min älskling imorrn och lära mig att ta sprutor på honom. Usch! det ser jag inte fram emot! Stackars Lexus, varför skulle just du behöva få allergi?



Men vad gör man? Det är bara att acceptera läget. Veterinären hade tänkt om och kunde ge mig en faktura på 30 dagar, tack för det. Det är inte så lätt att trolla fram 6000 kr på en gång.
Nu ska jag ta mig en dusch och sen ska jag köra en sväng med snabeldraken innan det är dax att åka iväg och jobba några timmar. Simma lugnt!

Myspys

Ja idag har man bara haft det lugnt och skönt! Efter middagen som smakte alldeles underbart var det dax för skogsluff med vovven. Solen sken och jag kände mig som en lyckligt lottat människa. Hemkommen från skogen två timmar senare så kom jag inte in......Ingen nyckel hade jag fått med mig för sonen skulle ju vara hemma. Tyvärr hade han glömt att hänga ut en till mig så jag kom inte in i mitt eget hem. Kände att ilskan börja komma krypande,  så jag ringde hans mobil, men inget svar där inte. Vad gör man? Jo, gräset behövde ju klippas så jag fick väl ägna mig åt det. Satte Lexus linan och tömde på bensin i klipparn. Sen var det inte kul! Den där förgrymmade klipparn är så svårstartad så hälften vore nog. Men tillslut efter kanske 10 minuter så hostade han igång. Det hade torkat upp ganska bra så klippningen gick fint. När jag började närma mig slutet på klippandet så kom sonen hem. Typiskt! Det är egentligen hans jobb att sköta gräsmattan men han har en tendens att hålla sig undan när det är dax.
Kvällen har förflutit i lugnets tecken. Har kollat på ensam mamma söker, ett kul program tycker jag. En av tjejerna är ifrån Skövde och det är ju inte så långt härifrån.


Efter det så var det Unit, en himla bra serie som vi brukar titta på. Nu sitter jag här och skriver lite men snart är det dax att hoppa i säng för det är en dag imorgon oxå, trot eller ej. På återhörande då, kram på er!

Söndag ljuvliga vilodag!

Söndagar brukar innehålla saker att göra som man känner för. Inga direkta måsten. Jag tror det är extremt viktigt att ha en dag som man kan göra vad man vill. Så denna söndag startade som vanlig med en promenad och sen en god frukost. Klockan är nu 11.00 och jag har fortfarande inte kommit in i duschen än men vad spelar det för roll egentligen. Både kropp och knopp behöver att slappa för veckorna är fyllda från morgon till kväll med saker man måste göra.



Hade tänkt att ta en tur till Jula idag för inhandling av nya ytterlampor de som sitter där nu har nog hängt med sen Luthers tid. Har tidigare i veckan varit i kontakt med en elektriker som kommer om en sisådär 14 dagar för att kolla över det elektriska här. Ända sen jag flyttade in i mitt hus år 2000 så har det elekriska varit lite skumt och nu på senare tid så är det många kontakter som är lösa, och lampor som smäller stup i kvarten. Jag har en hel lista på saker som ska åtgärdas. Ska bli bra att få fixat det så det inte blir korsslutning. Mitt hem är min borg kan man säga.



Nu ska jag hoppa in i duschen och sen begynna med middagen lite smått. Idag blir det pannbiff med lök, potatis, sås och grönsaker. På återhörande!
 


Vinst för GIF

Ja, det blev vinst och segern blev med 6-3, inte illa. Vi föräldrar stod vid sidan och jublade av förtjusning i höstsolens sken.Jag blev kvar en stund efter matchen för jag träffade en trevlig kille som var med oss ute förr i tiden. Vi stod och pratade om allt och inget och vips så var grabbarna duschade och klara för hemfärd. Hem och fixa lunch till en vrålhungrig fotbollskille. Idag var det så fint väder så promenaden blev cirka 2 timmar lång + en påse fylld med kantareller fick vi oxå med oss hem. Väl hemkommen från skogen så kom grannen och lämnade en flaska rött och en påse nybakta bullar som tack för att jag var hundvakt för några veckor sen. Vad jag blev glad!
Ikväll har vi sett en film " Rescue Dawn" en mycket sevärd film. SE DEN! Det är en verklighetsbaserad film och otroligt bra.

RESCUE DAWN

Nu har vi sett på film, käkat bakpotatis och jag har smakat på det röda vinet " Lindeman" meget gott. Ha det gott go vänner så hörs vi i möra.  PS: Äntligen är min första inlämning klar!

Första frostnatten

Vaknade runt halv åtta och kände mig skapligt pigg. Fixade iordning frukost till sonen, det är match idag  och då är det viktigt att plocka i sig ordentligt. Jag gav mig ut på en runda med hunden och blev mäkta förvånad när det var vitt på gräsmattorna. Den allra första frosten, häftigt. Luften var kylig men solen värmde gott redan så här dax. När det är sådana här dagar då är hösten en underbar årstid. Nu ska jag späda på med en kopp kaffe till innan dusch och fix. Kl. 11.00 så står man nere vid GIF:s fotbollsplan och hejar på de blåvita. Det är alltid lika spännande och jag finns alltid på plats, för vem vill missa en fotbollsmatch när P95 spelar. Ha en fin dag!



Fattig som en kyrkråtta

Ja, det är väl bara förnamnet jag har jag betalat resterande del på resan och det kändes kan jag säga.. Inte mycket kvar på kontot att disponera på mat och dylikt denna månad. Men det är värt att få knepa och knåpa när man vet vad man har framför sig.
Nu är det bara 43 dagar kvar!! Vad skönt det ska bli!

Idag fick jag hjälp med mina stuprännor, så nu är de rensade och fina, tack för det!

Jag tycker nämligen att det är lite läskigt att kliva upp på stegar. Om jag måste så får någon stå och hålla i den.
Löjligt, men sant.
Nu är det sen middag på gång och idag blir det spagetti och köttfärssås. Freddan har med sig en kompis hem idag och denna rätt är ett säkert kort som alla gillar. sen blir det skogstur med svampplock. Jag hoppas det inte börjar att regna bara men det ser lite mörkt ut. Höres senare!!

Hösten är allt vacker!

Visst är hösten vacker? Det finns inte så många måsten (förutom i skolan då förstås). Luften tycks innehålla mer syre och det blir lite kyligare åtminstone på natten och morgonkvisten. Men det är ett färgsprak utan dess like ute där!







Ge er ut och njut för det ger mer energi än vad man tror!

Kolla in trailern på den nya Bondfilmen! Premiär 31 Okt.2008



Den måste jag bara se, verkar hur cool som helst!

Har du några bananer till övers?


BANANKAKA MED GLASYR


Bananer till övers? Det hade jag, bortglömda och bruna i skalet och ingen ville äta dom. Vad gör man då? Antingen slänger man dom eller så bakar man en banankaka.
Kakan är lite som kärleksmums fast med banan i, istället för kakao. Den är i alla fall väldigt god!

3 ägg
3 3/4 kkp socker
3 bananer
150 g margarin
1 1/2 tsk bakpulver
3/4 tsk bikarbonat
3/4 tsk vaniljsocker
3 3/4 kkp vetemjöl
3 3/4 msk mjölk eller grädde

Glasyr:
100 g smält margarin
3 dl florsocker (ev. mer)
1 msk kakao
1 msk starkt kaffe
1 tsk vaniljsocker
kokosflingor

Vispa ägg och socker pösigt. Mosa bananerna och blanda ner i smeten. Smält margarinet. Blanda ner det och dom övriga ingredienserna. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda i 200 grader i 20 min. Blanda ihop allt till glasyren. Tillsätt mer florsocker om smeten är för lös. Bred ut den på den kalla kakan. Strö på kokos.

Den bakade jag idag för jag skulle få lite besök fram emot eftemiddagen/kvällen. Mitt lilla barnbarn kommer och vi ska iväg och prova en overall som farmor hittat som vara sååå fin. Så det blev en sådan och vantar och tossor till. Sen vart det fika hemma här. Nu ska denna dama ta sig en kopp kaffe till och försöka få klart sitt arbete med den vetenskapliga artikeln om genus, låter kul va?? Ha det gött!

Nu har vildsvinen kommit till Götene

På min promenad som idag gick uppe i skogen i "Stenåsen" träffade jag en dam som jag pratade med. Hon berättade att hon bodde på andra sidan av Stenåsen och där hade hon sett en vildsvinsmamma med kultingar. Hujeda mig! De vill jag inte möta. Hon lugnade mig med att de oftast är ute nattetid, men vad hjälpte det mig...Jag var tvungen att googla lite om djuret i fråga.
Hanarna kallas galt(eller med ett gammalt "orne") och är mellan 150 och 180 cm långa och 70 till 100 cm höga. Till längden ska läggas en 25 cm lång svans. Honorna kallas sugga och är betydligt mindre än hanarna. Galten väger upp till 150 kg medan suggan väger mellan 60 och 100 kg.

Vildsvin är sociala djur och lever i flockar. Oftast är det några honor med sina ungar. Hanarna lever ensamma och är välkomna i hjorden endast i parningstider, som pågår från november till januari. Efter en graviditet på 16-20 veckor föder honan fem till sex (sällan upp till 15) kultingar i en grop. Det händer att suggor föder två kullar om året men de flesta får en kull om året. Ungdödligheten hos vildsvin är låg.

Hanarna från förra året måste lämna hjorden och lever minst ett år i en egen hjord. Efter ytterligare två år skiljs dessa hanar. Vildsvin kan uppnå en ålder av 30 år.

Vildsvinet är normalt nattaktivt men kan om det lever ostört vara aktivt även på dagen. Ofta tar det sin daglega i en tät ungtallplantering i närheten av odlad mark.

Djurarten är inte helt ofarlig. Under en rådjursjakt utanför Oskarshamn under 2004 blev en 9-årig jakthund attackerad och dödad av vildsvin.

I regel är vildsvinet extremt skyggt och flyr så fort det känner lukten av en människa. På senare tid har man dock dokumenterat vildsvin nära människor och till och med inne i samhällen i Sverige. Detta beror på populationens ökning. Kan ju inte säga att det känns så tryggt!


Tänkvärda ord


Den här videon låg inne på FC imorse (FC är det programmet som jag arbetar i som student). Jag tyckte den var både tänkvärd och rörande så här får ni oxå möjlighet att se den.


Kärleksmums

Kärleksmums

Förberedelsetid: 15 min

Tillagningstid: 15 min

Färdigt på: 30 min

Ingredienser

Till 1 plåt:
 5 st ekologiska ägg
 4 dl strösocker
 4.5 dl vetemjöl
 3 tsk bakpulver
 5 msk kakao av god kvalitet¨
 300 g smör
 2 dl vatten
 200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)
Glasyr och garnering:
 2 dl vispgrädde
 2 msk espressokaffe
 200 g mörk kvalitets choklad 70%
2 dl kokosflingor till garnering

Tips

När det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.

4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.

5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.

6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.

7. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.

8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.

9. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.

10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.

11. Strö över kokos och servera skuren i rutor.


Då var det Måndag igen!

Var uppe tidigt idag, när man väl kommit upp så är det riktigt skönt. Vaknar gör jag nog inte förrän jag kommit en bit ut i skogen. Förmiddagen har bestått av en del arbete dels på företaget och dels vid datorn. Det gäller att ha diciplin på sig när man studerar på distans, vilket kan vara lite svårt ibland. När man sitter hemma och läser så ser man ju andra saker som man behöver göra, inte bra. Nu t.ex är det snart dax för lunch och sen en runda men efter det  så blir det ett par timmar plugg. Jag har ett antal fallbeskrivningar som jag ska lösa och göra klart på idag + ett otal sidor att läsa.

Men jag måste ju bara visa vad söt mitt barnbarn blev i sina nya kläder. Är hon inte underbar?



Nä nu ska jag fixa lite mat, men en sak kan ni vara säkra på och det är att jag återkommer i kvällningen, kram på er!

Nu har "trattisarna" kommit!

Godmorgon folket! Ja, nu har de kommit. Hade inte en tanke på att plocka svamp den rundan jag gick igår eftermiddag. Men gick in i skogen och där var det alldeles fullt med trattisar! Fyllde upp en hel långpanna.



Nu är ni väl nyfikna på hur det gick med mitt lilla barnbarn, sov hon? åt hon?
Igår kväll var det jättemysigt och efter gröten vid åtta så slocknade hon i min famn. Sov ända tills kl.24.00, då skulle jag gå och lägga mig. Men icke! I vanliga fall så vaknar hon  23.00, 0300 och 06.00 och då vill hon ha mat. Jag hade gett mig fanken på att försöka hoppa maten! Det funkade kan jag upplysa om men hon var vaken ganska många gånger och skrek en stund innan hon somna om.  Man kan säga att jag vakat i natt, det känns så. Men kl.05.30 så fick hon tillägg och så gosa vi en stund och nu sover hon sött igen. Det känns som om jag skulle behöva ta en tupplur oxå, ögonen är som små streck, men, men, det får vara tills senare. Frukosten har vi redan avverkat och likaså hundpromenaden. Nu ska Freddan strax iväg och spela match och jag ska väl ta mig en kopp kaffe till så jag håller mig vaken, hörs senare!

Idag var det blött!

Vakande imorse utav att regnet slog mot rutan, vill inte, vill inte gå ut!! Men det var bara att pasa sig upp och ut. Himlen fullkomligt öppnade sig när vi klev ut på trappan. Det är bara att bita ihop. Här är två morgontrötta promenerare.



När vi kom hem var det bara att byta hela munderingen och torka till lite innan det var dax att köra Freddan till samlingen inför matchen. Själv så passa jag på att titta lite i affärer innan matchstart 11.00 och hittade en jeansklänning med tillhörande body och strumpbyxor, sött va??


Ja sen var det match!! GIF mot Vinninga, tunnsått med föräldrar idag och regnet det bara öste ner. En otroligt snäll förälder åkte hem och hämtade kaffe som vi fick att värma oss med. Tack för det! Trots paraply och varmt kaffe så vart man blöt rätt igenom och frusen. Men ......GIF vann med 5-0 så det var värt det. Här är den trött och frusen kille som ser fram emot en varm dusch med efterföljande bastu.



GRATTIS TILL SEGERN!!!!

Nu ska jag fixa lite mat och efter ytterligare en regnpromenad kommer lilla barnbarnet och då ska vi mysa. Tjingeling så länge!!


Trimning, svamp och mycket trevligt folk!

Halloj bloggarvänner! Natten som gick var en bedrövelse, inte bara för bekymret med pengar till Lexus veterinärkostnad men grannens hund fick fnatt. Vaknade i natt utav att han stod och skällde som en galning. Han står ute i en hundgård. Han gav sig inte heller så jag hann att vakna till ordentligt. Jag låg och lyssna för tänk om det var inbrottstjuvar på gång. Eller så var det bara rådjur, vad vet jag. Skällandet pågick säkert ett par timmar men tillslut på morgonkvisten blev det tyst och jag slumrade till en stund. Strax därpå ringde klockan och det var dax att stiga upp, gissa om jag vart lite trött idag...Nog om det! Var och jobbade ett par timmar och sen skulle vår trimningsexpert komma hit och lära mig trimma Lexus. Detta är Lexepojken innan.


Och detta är efter:



Ser ni någon skillnad?? Visst blev han fin? Tack för hjälpen, Miss X.

Nu hade det blivit hög tid för middag och idag serverades lax med potatis,kokta morötter, keso, majs och turisk youhurtsås. Gott! Fix och disk och off we go to the forest.
Idag var det riktigt trevligt i skogen och den var inte bara full med svamp utan även utav människor . En äldre dam höll kurs för mig om en mycket delikat svamp (enligt henne) som heter smörsopp. Jag fick med mig en för att inte ta fel, men den var som klister i näven på mig  så den tänker jag inte plocka, usch. Ett annat par kom gåendes och dök över Lexepojken och berömde honom för att han var så fin, de hade själv haft en likadan, så man får väl ha lite förståelse.
En collieflicka träffade vi på oxå med förare och sen hittade vi en himla massa, ja vad tror ni vi hitta??? Just det, kantareller! Så nu får man rensa igen, det är det tråkigaste,
Här är min älskling i full action i skogen!



Vi såg en svamp som såg ut som ett par älghorn, eller vad tycker ni?



Tills vi hörs igen, ha det gott!


Idag leker inte livet precis!!!

När man vaknar på morgonen vet man aldrig hur dagen ska sluta och tur är väl det. På dagen idag har det varit en alldeles vanlig dag och på eftermiddagspromenaden plockade vi otroligt mycket med kantareller.Pluggandet funkar relativt smärtfritt, jag har koll på det jag ska göra. Ikväll har jag varit och jobbat och när jag kom hem strax efter åtta så hade veterinären ringt. Jag ringde upp henne och provsvaren hade kommit. Stackars Lexeman är allergisk mot ALLT gräs och även mot kvalster. De hade börjat att framställa vaccin och nu kommer vi till det som får mig att få ont i magen. Summan som jag ska betala nästa vecka är 6000 kronor, det är förvisso ett utlägg men ändå. Vart fasen ska jag få de pengarna ifrån??? Kan sägas att jag känner mig ganska förtvivlad. Ska behöva ge honom sprutor enligt schema. VARFÖR ska just min älskade hund behöva råka ut för detta? Det finns heller ingen garanti för att vaccinet hjälper, så det är en chanstagning men en som vi måste ta!!



På återhörande bloggisar!

Onsdagen den 3 September, 51 dagar kvar till Paradiset!

Ja tiden den går och vi har bara att följa med vare sig vi vill eller inte. Idag har det varit en trevlig dag. Klockan ringde 05.45 och då var det bara att gå upp. Denna Onsdag skulle jag gå in och jobba på mitt gamla arbete. Vilket alltid är kul och idag extra roligt att kampera med min vikarie. Men först var det dusch, frukost och hundpromenad. På jobber flöt det på fint och vi hann även med en promenad innan det var dax för mig att gå hem vid lunchtid. Hem till en sjuk son som är så förkyld och febrig så hälften vore nog. Detta är så typiskt när skolorna startar igen efter ett uppehåll. Fixade lite mat till oss och begav mig sen ut på en promenad.



Fasen vad det blåste, tur man har en rejäl hund. Hade man hade en sådan där liten en så hade han nog blåst bort.
Efter detta kallade arbetet och jag fick fixa iordning mig och åka ner till företaget. När jag var klar där så kom min äldste som med familj. Föräldrarna skulle sola och farmor skulle vara barnvakt. Min lilla älskade vän vad söt du är! När vi var klara så åkte vi hem hit och fikade med kaffe, nybakt kaka och vaniljsås. Min son var snäll och rensade rännorna på huset så jag slipper få mossklumpar i huvudet när jag går ut. Vi satte även ihop resesängen och lilla hjärtat fick provligga den. Det visade sig vara en mycket bra investering i och med att man kan se igenom sidorna så kunde hon se oss och Lexepojken (som är väldigt intressant) så hon njöt i fulla drag.
Och på Lördag folket, ska jag få den äran att ha denna lilla guldklimp hos mig över natten. Det ska bli så himla mysigt och föräldrarna behöver få vara för sig själva lite. Lilla guldklimpen sover nämligen inte mer än ett par timmar i taget och vill gärna äta nattetid. Men se det ska vi ta bort nu! Nu ska vi bara sova nattetid och mat det får man på dagtid, vi får se hur bra det går. Återkommer med den historien.

Ja, nu är det bara 51 dagar kvar tills vi åker till paradiset. Det ska bli så himla skönt, och ett extra plus är att jag har världens bästa hundvakt. Jag känner mig helt trygg med henne och Lexepojken har till och med en lekkompis där vid namn Nova. Han har nämligen oxå semester och får leka och rumla runt hela dagarna. Tur att det finns sådana underbara människor. Nä idag har det inte blivit mycket läst så nu får jag sätta mig ett par timmar. Ha en fortsatt trevlig kväll, kram

En kaloribomb att unna sig i höstmörkret

Den här kakan är  väldans god och energirik och väcker en del minnen hos mig. Det var på 80-talet och jag bodde granne med en tjej som  var sambo med en kille i Kindbergs. Vi umgicks en del och fikade hos varandra ganska ofta. Det här är en favvo som Carina brukade baka och bjuda på.Ungarna älskade den och jag mä! Håll till godo!

CARINAS KAKA

200 gram margarin (smältes)
2 dl socker
2 ägg
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver

Grädda denna i långpanna, 175 grader i ca 20 minuter och låt kallna.

KRÄM

2 dl grädde
2 dl socker
2 msk sirap
100 gram blockchoklad
100 g maragarin

DETTA KOKAS  ( till kolakonstistens) RÖR I ETT ÄGG DET SISTA

Bred på smeten på den kakan (när den svalnat)och strö flagad mandel över. Gott gottgotti gottgott!!

Här är killen som spanar och samlar

Ekorrar är spännande och intressanta varelser och det är jag inte ensam om att tycka. Här sitter det en på spaning. Så här satt han länge och väl innan han förstod att det var lönlöst.



Ja i brist på annat så får man väl samla in lite kottar.



Dom får du inte ta matte för de är mina allihop!



Nu prasslade det till i buskarna kanske det är Kurre som är på ingång!

Trots denna gedigna insamling  av kottar så dök inte ekorren upp mer, kan undra varför??



En nyponbuske. Jag har tänkt många gånger att jag ska försöka göra egen nyponsoppa, får se om jag kommer till skott i år.. Någon som har ett bra recept!! Lev väl!

Dessa förbaskade trojaner!

Datorer är väldigt bra att ha och särskilt för mig som läser på distans. JAG KAN INTE LEVA UTAN DEN!!!
Har haft strul de senaste veckorna med popupfönster som poppar upp i tid och otid. Men även rutor som kommer upp och säger att du KAN ha virus på din dator, installera detta. Vilket jag inte har gått på tack och lov.
Lämnade in min dator förra veckan för bortttagning av dessa oönskade rutor och popuppare och fick tillbaka den i god tro om att det var borta, men icke.. Idag har min laptop gjort ytterligare en tur till datasnubbarna för borttagning. Väldans bra grabbar där på Vadsboda. När jag ringde och förklarade att felet kvarstod så skulle de ta emot den igen och givetvis behövde jag inget betala. Det tycker jag är service! När jag hämtade min laptop så förklarade killen i fråga att han fått kört tre olika program för att få bort de trojaner som tagit sig in i min dator. Jag säger bara det, vilken himla tur att ni finns! Vad skulle en distansstudent som jag göra utan er på Vadsbodata!!! Nu är alla trojaner borta och jag kan jobba i lugn och ro utan att någon stör hela tiden. Den enda som stör mig i mitt arbete är min älskade hund som påkallar om uppmärksamhet. Det är väldigt bra med hund när man pluggar för då tar man sig en paus emellanåt och kommer ut i friska luften!


RSS 2.0