Har du några bananer till övers?
BANANKAKA MED GLASYR
Bananer till övers? Det hade jag, bortglömda och bruna i skalet och ingen ville äta dom. Vad gör man då? Antingen slänger man dom eller så bakar man en banankaka.
Kakan är lite som kärleksmums fast med banan i, istället för kakao. Den är i alla fall väldigt god!
3 ägg
3 3/4 kkp socker
3 bananer
150 g margarin
1 1/2 tsk bakpulver
3/4 tsk bikarbonat
3/4 tsk vaniljsocker
3 3/4 kkp vetemjöl
3 3/4 msk mjölk eller grädde
Glasyr:
100 g smält margarin
3 dl florsocker (ev. mer)
1 msk kakao
1 msk starkt kaffe
1 tsk vaniljsocker
kokosflingor
Vispa ägg och socker pösigt. Mosa bananerna och blanda ner i smeten. Smält margarinet. Blanda ner det och dom övriga ingredienserna. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda i 200 grader i 20 min. Blanda ihop allt till glasyren. Tillsätt mer florsocker om smeten är för lös. Bred ut den på den kalla kakan. Strö på kokos.
Den bakade jag idag för jag skulle få lite besök fram emot eftemiddagen/kvällen. Mitt lilla barnbarn kommer och vi ska iväg och prova en overall som farmor hittat som vara sååå fin. Så det blev en sådan och vantar och tossor till. Sen vart det fika hemma här. Nu ska denna dama ta sig en kopp kaffe till och försöka få klart sitt arbete med den vetenskapliga artikeln om genus, låter kul va?? Ha det gött!
Kommentarer
Postat av: Lillemor
Hur gott lät inte detta då!! Mmmmmmm...nu ska man bara ha tid att göra den också :c)
Postat av: sussi
Man får ta sig tid vet du! Den var väldans enkel att göra och smarrig till tusen.
Postat av: Christa
Yummmieeee..
Snor helt fräckt receptet o ska baka till helgen.
Ha det gott
Christa
Postat av: sussi
Absolut, det var det som var meningen!
Trackback