Att rensa kantareller är roligare om man är tvåSå när man får hjälp av sitt lilla barnbarn så går det som en dans. Vad mysigt det är med de små liven som vill hjälpa till med allt.

Skogens guld "kantarellen" har kommit!!


Åh vad det är härligt att gå promenader så här års när kantarellerna har kommit! Igår var vi ute på en långrunda hela familjen och plockade en hel del.  Även idag hittade jag och Lexeman en del. Vi vandrar och går och kan vara ute i flera timmar. Tyvärr är flugor och mygg oxå ute på tur och stör oss i arbetet.
Nu har jag rensat och ska förvälla och imorrn blir det kantarell omelette till lunch. Arbetade min första dag idag efter semestern, det var tungt att ta sig upp, men väl uppe så går det ju bra..
Ha det gott, kramen!

Mitt nya kontor börjar ta form

Nu börjar det bli ordning på mitt lilla krypin. Äntligen en fristad, har suttit i köket med min dator under studietiden men nu äntligen......
Det är inte helt klart men det börjar att ta form..Det ska upp lite foton och tavlor på väggarna samt inköpas en rund härlig svartgrå matta till golvet!
Sen har jag en passion för ödlor "Gekkos" så det blir några sådana här som pryder väggen oxå.Jag trivs som fisken i vattnet här inne och nu kan jag snart börja skriva på min bok!

Renovering

Har länge funderat på att göra ett kontor i Freddes gamla rum, men ni vet hur det är, drömmar. Men sagt och gjort tillslut ställde sonen upp och åtog sig arbetet. Här i första fasen, värsta fasen, förarbetet.


Det var inte bara flera lager tapet utan även en bård som löpte runt i hela rummet. Han fick slita ont! När det var fixat så åkte slipen fram och därefter skulle det spacklas och slipas igen...

När det kom så långt som till målningen gick det undan, och så fint det blev med vita väggar. Detta rum ska gå i svart och vitt, kommer att bli görsnyggt. Köpt en bokhylla Expedit med ett skrivbord till, detta monterades ihop och ställdes på plats. Nu fattas bara resten! Svartvita gardiner med dito lampa, matta, tavlor etc. Återkommer imorgon med en bild på hur det ser ut idag,riktigt fint! I love my new office! Simma lugnt!

Från en dag till en annan! Jävla fästingar!

Allt verkar hur bra som helst och livet leker då plötsligt händer det. Från att ha varit en pigg och alert hund så är han helt utslagen. Kommer inte när man ropar, vill inte äta, trött och håglös och vill definitivt inte gå promenader som han tidigare älskat. Vad har hänt?
Kontakt med djursjukhuset, fick åka in, provtagning, undersökning, temp 39,9 och några timmar senare, besked.
Anaplasma, fästingburen sjukdom. Fick antibiotika, åkte hem.

Dagen efter skapligt pigg på förmiddagen, men efter en kortare promenad på eftermiddagen, helt utslagen igen. När jag ropar på honom att han ska komma, så kan han inte resa sig. Ringer sjukhuset, inget svar. 3 timmar senare, försöker jag med hjälp av ett badlakarn hjälpa honom upp, tillsist lyckas vi, åh så lycklig han blev. Gick ut och kissade i busken och när vi kom in kunde han inte lägga sig ner ej heller sitta, helt stel i bakpartiet. Fick hjälpa honom lägga sig ner och upp hela kvällen. I morse kunde han resa sig själv men ej sitta. HAr varit i kontakt med veterinär nu igen och det borde inte vara så här men avvakta tills senare i em. Om han inte fixar att lägga sig och ställa sig upp själv får vi åka in igen min käre hund och jag men då är jag rädd för att han får stanna för observation. Jag berättade aldrig att besöket i måndags kostade mig 2000 trots att jag har en bra försäkring, själva provet kostade enbart det 1000 kr, hur fasen kan de med?

Nu håller vi på att avvakta för att se vart det tar vägen, inte roligt för någon av oss. Min älskade Lexus, du bara måste bli bli frisk för vi älskar dig så mycket.


Äntligen sommar!

Är det inte helt underbart med sommar? Även fast man är hund så kan man faktiskt tycka det trots tryckande värme. För vad gör matte då? Jo, hon köper en pool. Yes! Men herregud ska det behöva ta sån tid att fylla den där lilla poolen. Är det färdigt snart??? Äntligen klart! Jisses vad skönt!


Och efter ett välbehövligt dopp i min alldeles egna pool så softar jag i skuggan.Mitt liv som hund är fantastiskt bra!

RSS 2.0