Äntligen Fredag!

Gudars gott, efter tolv heldagar är jag äntligen ledig! Så denna helgen kommer jag att ta det väldigt lugnt. Ikväll blir det Fredagsmys och imorrn förmiddag en tur till stan där vi bara ska gå runt och titta lite i affärer och fika gott..
Det ser ut som att hösten redan har anlänt, gula löv täcker marken och mörkret faller tidigare för varje dag. Förr sa man att är det var mycket rönnbär så blir det en sträng vinter, mycket rönnbär är det men hur vintern blir får vi väl se. Det mesta av den gamla bondepraktikan stämmer inte längre, tyvärr.


Stresspedagog

I Fredags så var det full fart efter jobbet. Lexeman fick åka till Anna och jag och Fredde och mormor begav oss till Falkenberg.  Anledningen till denna resa var att jag skulle på utbildning i Munka Ljungby lö och sö. Det började redan kl.10.00 och enkel resa så var det nästan 34 mil. I och med att jag befann mig i Falkenberg på Lördags morgonen så var det bara dryga nio mil kvar. Smart va?

Jag åkte givetvis fel ett par gånger innan jag hittade den mysiga folkhögsskolan, men jag var endast ett par minuter sen... Vi hade mycket kul för oss, avslappning, qigong, intressanta föreläsningar och mycket information. Det var mat och fika om vart annat och mycket givande samtal..Vi var 18 stycken i klassen. Efter dagens slut så tog vi en promenad och köpte lite gott i samhällets enda matbutik och sen var vi några som satt och och pratade i tvrummet. När klockan började närma sig 21-21.30 så var det nog ganska tyst på skolan..Alla var trötta, många hade rest långt!Mitt rum, lite kalt men helt ok

 

Det här mysiga huset stod i parken utanför, ett sånt vill jag ha!I källaren stod den här mysiga kakelugnen som var gjord av tändsticksaskar. Det var konsteleverna som gjort den, häftig va? Synd att den bara går att ha till prydnad
.


Denna fina gamla folkskola fanns oxå i byn. från år 1900.

.

Helgen gick väldigt fort och snart var söndagens kurs slut och vi skulle bege oss hemåt. Ingen ville åka hem, vi hade det så trevligt ihop och lärarna var hur goa som helst. Men allt kul har ett slut och nu får vi höras över nätet tills vi ses igen den 24-25 okt. Ser redan fram emot att återvända, men då blir det nog tåg istället. Man vet aldrig vad det är för väder i oktober.. Nu ska jag gå och lägga mig för imorrn kl 05.30 ringer klockan och det är dax att gå upp och möta en ny dag, kram på er!

Hej och hoj!

Nu var det ett tag sen jag var inne och skrev, det blir bara så ibland, tiden bara försvinner....
Men i förra veckan så var vi iväg och firade en arbetskollega som fyllt år. Vi hade bokat en två timmars ritt på islandshäst med fika. Sagt och gjort vi for iväg hela gänget som bestod av 7 tjejer/damer/kvinnor destination Vedum. De flesta av oss hade ridvana med inte jag inte och min ena kollega. Vi var en aningen nervosa på väg dit. Väl framme så fick vi instruktioner och hjälmar och sen skulle man få sig en häst. Min var inte så liten ska jag säga och busig var han oxå. Herrejisses i början trodde jag aldrig att det skulle gå vägen, men läraktig som man är så gick det riktigt bra.. Fasen vad kul det var! Tills vi skulle av, inga problem att komma av men jag kude knappt stå på benen, ont i knän och bak och lår etc etc....... Efter lite stretch så kunde jag iallafall gå någorlunda för nu fick vi en isländsk smörgås som var meget god. Trötta och ömma både här och där for vi hemåt i kvällningen!Här en bild på en mycket fokuserad Sussi som har en tvåtimmars tur framför sig, tyvärr har jag ingen efterbild, eller det kanske är tur!!! Ha det gott där ute!!

Åh vad det är gött med helg!

Varför är det så att man alltid ser fram emot helgen? ja, kan det vara att man får sova längre och disponera tiden som man vill kanske?? Kan väl ligga något i det kan jag tro.Min helg har varit alldeles förträfflig, kanske lite för kort. Imorrn är det arbete som gäller igen! Skulle gärna vilja vara ledig lite till och bara vara.Men det blir man inte fet på...

Idag har vi vart iväg och inhandlat ett nytt databord till Freddans rum, sicken tur vi hade, de hade sänkt priset med 200 kr just idag. Tack för det Jysk! Inte så himla lätt var det at få in det i min lilla C3 heller men skam den som ger sig. När vi ändå var i stan så passade vi på att handla maten på Willys, sparar ett par kronor på det..

Så nu ikväll har vi skruvat och läst instruktioner och jag fick ihop det, fasen vad jag är nöjd.. Det blev riktigt snyggt och så den svarta stolen till. Nu väntar jag bara på lön så jag kan köpa sängen som Freddan vil ha därute. Ringa till elektrikern imorrn så vi får några fler kontakter. Det kommer att bli så himla bra..
Efter att vi fått ihop detta snygga databord så tände vi grillen och grillade kotlett som vi avnjöt med tillbehör denna ljuvliga Söndagskväll..Nä, nu är det dax för sängen och skönhetssömnen som man behöver mer än väl när man har kommit upp i min ålder. Natta på er!


 

Halloj!

Nu var det ett tag sen jag var inne och skrev och så blir det ibland. Man jobbar och veckorna bara springer iväg, men nu så ska jag berätta nåt för er.....
Nyfikna?? Jo, det är så att jag ska fortsätta studera. Jag var ju klar med min 2-åriga Hälsocoachutbildning nu i Juni och jag känner inte att jag vill avsluta än. Men nu är det så att man kan läsa ett tredje år och få en kandidatexamen i Folkhälsovetenskap och det är klart att man vill ha. Så jag sökte och kom in och på den vägen är det, den 25 Augusti kör det igång. Ska bli riktigt kul att komma igång och läsa igen och inte nog med det.

Såg en utbildning i Skåne till Stresspedagog, ett mycket bra komplement att ha och söka kan man ju alltid, tänkte jag. Sagt och gjort, sökte och av 95 sökande fick jag en av de 15 platserna, vem tackar nej till det. Så nästa helg ska jag till Munka Ljungby och träffa mina nya klasskamrater där. Ska bli så himla kul och intressant. Blir väl till att starta tidigt för vi börjar redan 10.00 på Lördagen. Men allt går bara man vill!!

Nu har Onsdagen snart passerat och jag ska börja planera maten inför morgondagen till sonen. Sen är det dax att ta tag i stryktvätten som ligger och bara väntar på mig..

Skulle bra gärna vilja veta vad denna vackra blomma heter, någon som vet? Den växer hemma i mors land.Ha det så gott alla!


RSS 2.0