Goda scones med grahamsmjöl



Du behöver:

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 ½ dl grahamsmjöl (eller vetemjöl)
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk, naturell yoghurt eller filmjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader.

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär matfettet i mindre bitar och lägg i mjölblandningen. Finfördela matfettet snabbt med en sked eller fingertopparna. Tillsätt mjölken/yoghurten/filmjölken och rör snabbt ihop till en jämn deg.


Dela degen i 2 delar och tryck med mjölad hand ut på ett bakplåtspapper till runda kakor, ca 15 cm i diameter.


Skåra med kniv i ett kors och nagga med en gaffel.


Grädda mitt i ugnen, 250 grader, i 12 - 15 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0