Vem vill följa med och träffa dessa sötingar? Närkontakt delfin upplevelse Kolmården, Norrköping  Pris: 3.100 kr

Närkontakt delfin

Det här är en upplevelse speciellt för dig som är genuint intresserad och vill lära dig mer om de fascinerande delfinerna. Kolmårdens delfiner är betydelsefulla ambassadörer för sina släktingar i det vilda. De ger oss kunskap som kommer till nytta i forskningen för att bland annat minska faror och hot bland världens delfiner. Det är en stor dag med unikt sällskap som väntar dig.

  • Närkontakt delfin innehåller föreläsningar som ger dig kunskap om delfinerna
  • Ta sällskap med tränaren ned i vattnet och möt och kom riktigt nära delfinerna
  • Du stödjer med din medverkan i denna upplevelse arbetet med att rädda världens hotade djur från utrotning
  • Inkluderar lunch och lån av våtdräkt, handduk och badrock
  • Handduken får du behålla som ett minne

Upplevelse:
Upplevelsen börjar med en föreläsning där du får kunskap om delfiner och deras liv både ute till havs och i ett Delfinarium. Du får en inblick i varför och hur de tränas. Du får också lära dig hur de kommunicerar med klickljud och visslingar - och om den forskning som bedrivs vid Kolmården kring detta.

Efter föreläsningen äter du en gemensam lunch med övriga i gruppen. Därefter är det tid för det som alla längtat efter - vattenmomentet. Iklädd våtdräkt tar du sällskap med tränaren ned i det salta vattnet. I den stora bassängen möter du delfinerna i deras rätta element - och på djurens egna villkor. Ett klick eller en vissling senare är du garanterat helförtjust!

Du får inte simma med delfinerna men du får tillfälle att komma riktigt nära och till och med känna på delfinerna. Med lite hjälp kan du kanske även ge ett kommando. Du lyssnar på delfinernas ekolodsklickar och visslingar med hjälp av hydrofon och dator. Måhända kan du nu till och med höra skillnad på deras fascinerande signaturvisslingar. Mötet med delfinerna avslutas med att du, försedd med snorkel och cyklop, får möjlighet att studera dem under vattnet.

Delfinerna kommer garanterat att undersöka dig med sitt ekolod. Efteråt kopplar du av och samlar tankarna under en stund i Kolmårdens soft sauna; en lättvariant av bastu.


Viktig information:
Minimiålder 15 år och minimilängd 140 cm. Du får inte vara gravid och bör vara vid god hälsa. Du ska vara nyduschad med nytvättat hår. Vi förbehåller oss rätten att be deltagare lämna vattnet om det skulle uppstå problem.

Varaktighet:
Programmet pågår mellan ca kl. 10.00 och 16.00


Visst låter det spännande??
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0