Smarrigt bröd till soppan!!

Focaccia med getost och rosmarin

Ingredienser
Portioner: 8 stycken

25 g jäst 
3 dl vatten
3 msk olivolja 
1 tsk salt 
7-8 dl vetemjöl 

FYLLNING
10 marinerade soltorkade tomater 
25 oliver
125 g getost eller fårost
färsk rosmarin 
olivolja, gärna med citronsmak
flingsalt 

Focaccia med getost och rosmarin

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°C. Rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olivolja, salt och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
2. Skär tomaterna i bitar. Låt oliverna rinna av och skär eller smula osten i bitar.
3. Sätt ugnen på 250 C.
4. Tag upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den ev. med resten av mjölet. Dela degen i 8 bitar. Forma varje bit till en rund bulle. Platta eller kavla ut den till ca 10 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Låt dem jäsa ca 15 minuter.
6. Tryck ner tomater, oliver, getost och små rosmarinkvistar i degen. Ringla över olivoljan och strö över lite flingsalt.
7. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
8. Servera bröden med en sallad, parmaskinka eller salami.

FÖR ALLA?
Innehåller mjölk och gluten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0